Hrvatski radio

Radio Zadar

Dva dana do velike fešte zadarskog Tornada

16.08.2015.

10:10

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom 50. rođendana Zadarskog Tornada i osvajanja prvog naslova prvaka bivše države 1965. godine košarkaša Zadra na Poljani Ivana Pavla 2 i zadarskoj rivi u utorak će biti održana velika proslava. Ispred crkve Sv. Donata bit će postavljen veliki video zid na kojemu će se prikazivati detalji s parketa, betona i tribina.

Prilika je to svima da vide kako je to bilo nekad u Jazinama i svima nama da vratimo duh vremena. Obucite sebe i dijete u dres, ponesite šal, zastavu, bengalku, napravimo feštu kakvu ovakva obljetnica zaslužuje.Veliki broj Zadrana koji imaju brodove i brodice izaći će svojim brodovima ispred zadarske rive.

Gradska limena glazba od trga, pa sve do Donata svirat će melodije Zadra i Dalmacije, a očekuje se i dolazak mažoretkinja iz Pakoštana. Očekuje se i Saljska Tovareća mužika. Taj dan bi u Zadru trebala zvoniti sva zvona od svih crkava na poluotoku, a feštu će uveličati i poznata zadarska letna skupina Krila Oluje. Bit će to spektakl za pamćenje!

Početak spektakla na kojemu će nastupiti svi zadarski izvođači je u 20 sati dok će u 18 i 30 biti održano natjecanje u gađanju u tricama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.