Hrvatski radio

Radio Zadar

Dva zlata, dva srebra i dvije bronce veslača zadarskog Jadrana

16.09.2013.

08:44

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odlični rezultati veslača Jadrana na PH održanom u Zagrebu. Najsjajnije odličje pripalo je osmercu mlađih juniora u sastavu Andreas Vaško, Matija Milin, Ante Validžić, Karlo Diklan, Leon Mikulić, Dominik Božidar Milardović, Mislav Anić, Luka Smirčić i kormilar Tomislav Šaban dok je prvi bio i seniorski četverac s kormilarom gdje su veslali Mate Ledenko, Branko Begović, Marin Begović, Mile Čakarun i kormilar Tomislav Šaban.

Veslači Jadrana osvojili su na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u Zagrebu dvije zlatne, dvije srebrne i dvije brončane medalje čime je uspješno završena ovogodišnja veslačka sezona. Hrvatsko veslačko prvenstvo okupilo je na regatnoj stazi zagrebačkog jezera Jarun, u tri dana natjecanja, sve kategorije veslača od kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora do veterana.

 

Prvog dana natjecanja na Jarunu najviše veselja donijela je pobjeda osmerca mlađih juniora koji je u najuzbudljivijoj utrci dana donio prvi naslov prvaka Hrvatske. Prvaci Hrvatske postali su Andreas Vaško, Matija Milin, Ante Validžić, Karlo Diklan, Leon Mikulić, Dominik Božidar Milardović, Mislav Anić, Luka Smirčić i kormilar Tomislav Šaban. Bila je to trinaesta pobjeda osmerca mlađih juniora u zadnjih dvadeset godina na prvenstvima Hrvatske.

 

Nakon osmerca mlađih juniora drugi naslov prvaka Hrvatske donio je četverac s kormilarom seniora koji je uvjerljivo osvojio prvo mjesto. Veslali su Mate Ledenko, Branko Begović, Marin Begović, Mile Čakarun i kormilar Tomislav Šaban.

Treća pobjeda izmakla je Luki Baričeviću u juniorskom samcu koji je utrku završio na drugom mjestu nakon što je imao velikih problema s lopočima na samom startu utrke gdje je ostao posljednji s nekoliko dužina broda zaostatka što se na kraju pokazalo ključnim jer uz sav trud i želju nije uspio stići pobjednika Matu Brandta iz Vukovara.

Četvrtu medalju prvog dana natjecanja osvojio je juniorski dvojac bez kormilara Josip Banović i Filip Pedić koji je ugodno iznenadio osvajanjem trećeg mjesta.

Finalne utrke drugoga dana donijele su još dvije medalje, a prvu je osvojio četverac bez kormilara seniora Mate Ledenko, Branko Begović, Marin Begović i Mile Čakarun. Ovaj puta bolja je bila čvrsta posada Iktusa kojoj se nije moglo parirati, a u finišu utrke obranjeno je drugo mjesto od posade Gusara.

Posljednju medalju osvojio je dvojac bez kormilara mlađih juniora Ante Validžić i Luka Smirčić koji su borbenim veslanjem u finišu došli do trećeg mjesta i zaslužene medalje.

Veterani Dino Žuvanić i Joško Matulić zauzeli su drugo mjesto u dvojcu na pariće kategorije B, a Bogdan Milin četvrto mjesto u samcu kategorije C.

U završnoj ocjeni ukupnih rezultata možemo biti zadovoljni naročito gledajući napredak nakon prošlogodišnjeg podbačaja. Realno gledajući moguća su bila još dva prva mjesta u juniorskom samcu i četvercu s kormilarom mlađih juniora ali sreća nam je je u tim utrkama okrenula leđa i prije samog starta što je bio splet nesretnih okolnosti.

Ukupno je nastupilo trideset i dva veslača, a uz trenere Danijela Bajla, Branimira Vujevića i Petra Milina na prvenstvu su putovali i predsjednik Klaudijo Stipčević te članovi Uprave kao i predsjednik Nadzornog odbora Gordan Marinović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.