Hrvatski radio

Radio Zadar

Elias Kolega: Želim biti najbolji na svijetu

09.03.2016.

15:33

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dva mlada sportaša posebno se ističu u posljednje vrijeme radi svojih rezultata. To su skijaši, Istok Rodeš svjetski juniorski prvak u slalomu iz ruskog Sočija dok je broncu na istom natjecanju u istoj disciplini osvojio 19 godišnji Elias Kolega.

Upravo Kolega, nama je zanimljiviji jer je podrijetlom iz Kali. O vezi s Kalima, Elias je rekao.

"Tata mi je iz Kali, imamo tamo kuću. Kad god mogu idem na otok jer mi je tamo lijepo i uživam. Prije je to bilo puno više, sada zbog obveza je sve rjeđe. Ljeti jedno mjesec dana tamo budemo, iako je meni najljepše u rujnu. Puno je mirnije, može se uz kupanje dobro i trenirati, idealni uvjeti".

Osvrnuo se još jednom na rezultat ostvaren na Svjetskom prvenstvu.

"Vjerovao sam da mogu biti na postolju jer mi je forma u zadnje vrijeme u porastu. Jesam iznenađen ali ne sada baš tako puno. Vjerujem u sebe, jako sam sretan zbog ovog rezultata koji mi je veliki poticaj za dalje. Pokazatelj je da sam na dobrom putu i samo trebam nastaviti još jače trenirati".

Na upit što mu je najveća želja, kao iz topa je rekao.

"Biti najbolji skijaš na svijetu i osvojiti veliki kristalni globus".

Ne sumnjamo da je Elias na dobrom putu da postane i vrhunski seniorski skijaš i da realizira svoje želje. Uz njega velike izglede za to ima i njegov dvije godine mlađi brat Samuel koji je na nedavno završenim Zimskim olimpijskim igrama mladih osvojio četvrto mjesto u slalomu dok je nedavno u Kranjskoj gori upisao i svoj prvi nastup u Svjetskom kupu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.