Hrvatski radio

Radio Zadar

F. Šehić: Boravak u Zadru najljepši je period u mom životu

11.05.2020.

20:57

Autor: Željko Kapelari

F. Šehić: Boravak u Zadru najljepši je period u mom životu

F. Šehić: Boravak u Zadru najljepši je period u mom životu

Foto: - / -

Definitivno jedan od ljubimaca zadarske nogometne publike bio je legendarni vratar Fahrduin Šehić koji je u sasatavu sa Stanova bio čak osam sezona (1991. – 1999.). Bravurozan na vratima, čovjek velikog srca osvojio je Zadrane a i sam stalno ističe koliko mu je u Zadru bilo lijepo.

„Sve je to već poznata stvar , ali mi je uvijek zadovoljstvo sjetiti se svih tih trenutaka od mog dolaska u Zadar i vremenu provedenom u Zadru. Ja i moja obitelj smo vezani za Zadar još od perioda kada je moj pokojni ujak Hajrudin Hušidić igrao za Nk Zadar i on je imao najveći utijecaj na moj dolazak . Na vaše pitanje kako mi je bilo u Zadru nije teško odgovoriti . To je najljepši period moga života i mislim da sam s tim sve rekao. Iako je bilo 4 godine ratno stanje, taj period je iznjedrio ne raskidiva prijateljstva. Kako zaboraviti ljude sa kojima si dijelio zadnji komad kruha. Nabrojat ću neke: Stojanac, Kevrić, Jurica, Bakarić, Buterin, Kapić, Musap, Glavić, Pavlović, Pinčić, Marin, Šimićev, Vrsaljko, Skoblar, Rogić Surać, Paunović, Galac, Kvartuć , Jurjević, Grancarić, Knežević, Butić, Budanovic, Klanac,Pernar, Bajlo, Bralić, Klapan, Mičić i mnogi, mnogi drugi. Naravno da sam u kontaktu sa svim obiteljima koje sam prethodno napisao i sa još mnogo navijača koji mi se jave i to mi čini veliko zadovoljstvo“.

Neke posebno drage utakmice.

„Najdraže utakmice su uvijek bile protiv Dinama i Hajduka i to su utakmicame koje se i u današnje vrijeme prepričavaju“.

Najdraži suigrač.

"Teško pitanje ali evo: Bakarić, Surać, Rogić, Turković ,Galac, Buterin, Neiman , Pinčić,  Butić, Biškup , Vrsaljko....!!

Gdje je sada Šeha.

"Sada živim u Americi, grad Des Moines , država Iowa. Radim u trgovačkom centru Walmart, na poziciji Department Manager i trener sam vratara u Sporting Iowa. Tako da sam uvijek uz sport ! Završio sam karijeru u mom rodnom gradu Velikoj Kladuši i NK “ Krajišnik”. Dok sam živio u Vel. Kladuši često sam boravio u Zadru".

Za kraj još nešto.

„Veliki pozdrav svim Zadranima, Tornadu, klapi Intrade koja je uvijek uz mene ma gdje da idem i gdje se nalazim  i naravno NK “Zadar” koji će biti vječno u mom ❤️!!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.