Hrvatski radio

Radio Zadar

Fantela i Marenić brončani u Riu

23.08.2015.

07:49

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su brončanu medalju na predolimpijskoj regati u Rio de Janeiru! Prva hrvatska medalja na ovom natjecanju od Atene 2003, kada je na postolju predolimpijske regate stajao Mate Arapov. Ukupno 19 zemalja osvojilo je medalje ove godine u Rio Janeiru, najuspješnija Francuska s pet odličja.

Na start smo došli prerano, tako da smo prestupili i morali se iskupiti, vratiti, ali tu nismo puno izgubili, brzo smo ponovno bili u igri, nakon 15-20 metara. Povukli smo desno, prije starta htijeli smo ići lijevo, i bila je prilika da se prebacimo lijevo, međutim ja sam tu napravio grešku, vidio sam neki reful s desne strane, to je međutim bilo kratkog daha, više nismo mogli uhvatiti priključak. Pogriješio sam i platili smo tu grešku. Polje je izvanredno teško, s dva vjetra. Malo smo tužni, ali moramo biti zadovoljni cijelim tjednom. Današnji dan je poseban i sve skupa smo zadovoljni odjedrenimrekao je Šime.

Išli smo na pobjedu danas naravno, ali naravno zadovoljni smo da je medalja ipak tu. Nastavljamo s radom, nećemo ništa posebno mijenjati, opremu smo uglavnom odabrali, sad ćemo svoj brod donijeti u Rio, tu smo bili s iznajmljenim, i što više vremena budemo mogli provesti ovdje na pripremamakazao je Igor.

Zlato su uzeli Australci Mathew Belcher i William Ryan, srebro Francuzi Sofian Bouvet i Jeremie Mion.

Video dodjele.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.