Hrvatski radio

Radio Zadar

Fantela i Marenić na završnim pripremama u Riju

05.07.2016.

10:06

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedriličari zadarskog Svetog Krševana u klasi 470, Šime Fantela i Igor Marenić otišli su danas put Rija na završne pripreme pred predstojeće Olimpijske igre. Posla ima dosta, slijedi rad na završnim detaljima.

Što im je sve u planu tamo odraditi, Fantela kaže.

"Imat ćemo male regatice koje organiziraju treneri, dva seta po tri dana, ukupno šest regata. To je izvrsno, imamo raditi i na odabiru opreme. Više-manje smo sve finalizirali, trebamo se još odlučiti za jedan od dva ponuđena jarbola koji su dosta slični kao i neke finese oko jedara. To će nam biti fokus kao i održavati fizičku spremu koja je odlična zahvaljujući Ediju Stipiću s kojim radimo cijelu godinu. Dan je kratak u Riju, sunce zalazi već ok 4  ipo, pet sati popodne. Moramo dan iskoristiti što je moguće bolje, ne sumnjam da ćemo uspjeti".

U Brazilu će aktualni svjetski prvaci i europski viceprvaci biti dva tjedna. U Zadar se vraćaju 20. srpnja dok zatim s ostatkom reprezentacije u Rio idu opet 29. srpnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.