Hrvatski radio

Radio Zadar

Fantela / Marenić treći u Medembliku

25.05.2013.

19:02

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nastup na drugoj regati Europskog kupa u nizozemskom Medembliku donio je još jedno postolje zadarskom dvojcu klase 470 Šime Fanteli i Igoru Marenić. Nedavno, bili su prvi na Olympic Garda trentino weeku u Italiji.

Šime Fantela i Igor Marenić zauzeli su treće mjesto na regati Europskog kupa u nizozemskom Medembliku.

Nakon četiri dana šest najboljih posada ušlo je u finale klase 470, kao drugi Šime Fantela i Igor Marenić. No, cijeli tjedan u vrhu nije bio jamstvo Fanteli i Mareniću da će ostati u vrhu, od prvog do šestog mjesta, sve im je moglo igrati.

Novi sustav natjecanja donio je potpuno novu dimenziju regatama, a malo tko je zadovoljan što nakon cijelog tjedna dobrog jedrenja može ostati bez postolja. Šime i Igor treći su prošli ciljem i zauzeli treće mjesto ukupno, iza Australaca Belcher/Ryan i Novozelanđana Snow Hansen/Wilcox.

Šime Fantela, osvrnuo se na nastup u Nizozemskoj.

 „Zadovoljni smo kako smo jedrili, no novi format natjecanja je takav da smo izgubili drugo mjesto i završili kao treći. Ostali smo na postolju i to nam je najvažnije“   

Ono što sljedeće očekuje zadarski dvojac je Europsko prvenstvo u talijanskoj Formiji sredinom lipnja a nakon toga Mediteranske igre u Turskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.