Hrvatski radio

Radio Zadar

Ferdo Milin se priključio Jurčiću u AL Nasru u Dubaiju

03.12.2020.

06:46

Autor: Željko Kapelari

Foto: HNS

Foto: HNS

Foto: - / -

Zadarski nogometni stručnjak Ferdo Milin, nakon kratkog boravka u rodnom gradu, opet se vratio u Ujedinjene Arapske Emirate, gdje je radio u razdoblju od 2017. do 2020. godine. Bivši izbornik hrvatske U-19 reprezentacije u Emiratima je najprije bio na čelu U-16 a kasnije i U-18 reprezentacije.

Njegovo novo odredište je Al Nasr iz Dubaija, najstariji klub u UAE.

"Točno tako, došao sam u veliki klub koji se raspitivao za mene. Znaju da sam radio u njihovim državnim selekcijama. Preporučili su me ljudi iz njihovog saveza, kontaktirali su i prvog trenera Al Nasra, Krunoslava Jurčića, koji je o meni rekao sve najbolje. Htjeli su me angažirati za rad u njihovoj drugoj momčadi. Nazvali su me, dogovorili smo se sve u pet minuta, kupili su mi avionsku kartu, ima dva dana da sam u Dubaiju i već sam odradio nekoliko treninga. Ugovor je potpisan na godinu dana, sve se odvilo u tri dana, sretan sam što sam se vratio".

Gdje nastupa druga momčad Al Nasra?

"Igraju u Prvoj ligi drugih ekipa. Tu se nalaze igrači koji nisu nastupili za prvu momčad u UAE ligi te će onda igrati za drugi sastav. Moj posao je da stvorim što više igrača za prvi tim, usko surađujem s Krunom, a ujedno i skautiram ostale igrače po Emiratima. Već sam ih petoricu i preporučio jer sam u tri godine koliko sam ovdje bio itekako dobro upoznao njihove mogućnosti i kvalitete" – završio je Milin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.