Hrvatski radio

Radio Zadar

Filipi slavio nokautom, poraz Grgeca

26.03.2018.

19:35

Autor: Željko Kapelari

Filipi slavio nokautom, poraz Grgeca

Filipi slavio nokautom, poraz Grgeca

Foto: - / -

Na najbolji mogući način, pobjedom, točnije nokautom u trećoj rundi otvorio je nastup na EP u Rumunjskoj za uzrast U-22 zadarski boksački teškaš, Toni Filipi (BK Gladijator). Nažalost, drugi zadarski predstavnik iz BK Bandits, Martin Grgec završio je svoj nastup. Bolji je bio Kharabadze Giorgi.

Pobjedio je Filipi u meču kategorije do 91 kilograma domaćeg predstavnika Paula Andreia Aradoaiu.

„Bolje nije moglo početi. Uvijek su najteži ti prvi mečevi na velikim natjecanjima. Ipak, kada sam podigao intenzitet borbe nije mi mogao parirati. Borba je bila dosta teška, zahtjevna, ipak je s druge strane bio europski prvak u kategoriji do 81 kilograma. Sada će mi biti puno lakše, u to sam uvjeren. Hvala svima koji su me bodrili, uz veliku podršku lakše ću i ostvariti svoj cilj a to je stići do medalje i to najsjajnije“.

Nekoliko riječi o meču reko je i trener Tomo Kadić.

„Ovo je duga sezona za nas, jednostavno nije se lako prebaciti s 5 na 3 runde, Toni pokazuje da je izrazito spreman i jak što moramo iskoristiti kako bi osigurali medalju. Prezadovoljan sam pobjedom, sutra je prilika da odradimo još bolji meč protiv izrazito dobrog Engleza, ali Toni je bolji. Došli smo po medalju i bez nje se ne vraćamo. Hvala i treneru Zoran Kralju na pomoći u kutu“.

Englez koji ga sutra očekuje je Lewis Williams.

„Iskreno, svejedno mi je tko mi je suparnik u ringu. Korak po korak idemo do trona“ – zaključio je Toni.

Nažalost, drugi zadarski predstavnik iz BK Bandits, Martin Grgec završio je svoj nastup na Europskom prvenstvu U-22 koje se održava u Rumunjskoj. Bolji od njega u eliminacijskom meču kategorije do 75 kilograma bio je jednoglasnom odlukom sudaca Gruzijac, Kharabadze Giorgi.

Unatoč porazu Martin je u svom prvom nastupu na jednom ovako velikom natjecanju ostavio i više nego dobar dojam.

„Kad izgubite ne možete biti sretni. Međutim, ovo je za mene velika škola. Vidio sam da mogu i sada sam samo još više motiviraniji za daljnji rad. Tek nešto više od godinu dana boksam i dobio sam priliku nastupiti na EP. Da je bilo malo više iskustva i ishod bi sigurno bio drukčiji, ali što je tu je. Od puno priče nema ništa, samo rad u dvorani daje pravi rezultat“.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.