Hrvatski radio

Radio Zadar

G. Ivanišević: Zadar je zaslužio jedan ovakav spektakl"

27.05.2020.

11:11

Autor: Željko Kapelari

G. Ivanišević: Zadar je zaslužio jedan ovakav spektakl"

G. Ivanišević: Zadar je zaslužio jedan ovakav spektakl"

Foto: - / -

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković organizator je serije turnira od 13. lipnja do 5. srpnja pod nazivom Adria tour. Sve počinje u Beogradu 13. i 14. lipnja, zatim na red dolazi zadarski Višnjik 20. i 21. lipnja.Potom tour seli u Crnu Goru (27. i 28. lipnja), te Banja Luku (3. i 4. srpnja).

Osam vrhunskih tenisača će nastupiti, uz Đokovića tu će još biti i Marin Čilić i Borna Ćorić, dolazak je potvrdio i Domik Thiem, očekuje se isto i od Alexa Zvereva, dolaze i Grigor Dimitrov i Viktor Troicki.

Spektakl koji nas očekuje najavio je jedan od trenera Novaka Đokovića, legendarni Goran Ivanišević.

„Lijepo je da je Novak to pokrenuo u suradnji sa mnom, HTS-om i Zadrom koji zaslužuje ovakav spektakl. Dokazao je da je ne samo košarkaški grad nego i teniski. Organizirali su vrhunske Davis cupove nakon kojih su ostali ovi tereni. Zadrani će imati priliku vidjeti najboljeg na svijetu, naše dečke i druge iz svjetskog vrha. Što drugo, prekrasna priča i sretan sam radi toga”.

Radi se o humanitarnom natjecanju, s kojeg će, među ostalim, prihod biti usmjeren programima za razvoj i obrazovanje djece, a u sportskom smislu bit će odlična prilika za mečeve na najvišoj razini u vrijeme dok je stanka u službenim natjecanjima zbog korona virusa.

Jedno je sigurno, spektakl je zajamčen. Susreti će se igrati na centralnom zemljanom terenu, nadamo se u prisustvu što većeg broja posjetitelja ukoliko to situacija zbog koronavirusa to bude dozvoljavala.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.