Hrvatski radio

Radio Zadar

G. Jovančević: Dobro je ali uvijek težimo boljem

05.12.2016.

19:39

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pet poraza i jedna pobjeda učinak je vaterpolista Zadra u dosadašnjem djelu natjecanja u Drugoj Triglav regionalnoj ligi. Sada je u prvenstvu kratka stanka a zatim Zadrane očekuju novi izazovi. Prilika za stići do novih pobjeda doći će vrlo skoro.

Na ostvareno se osvrnuo trener Goran Jovančević.

„Prije početka sezone cilj je bio da probamo doći do bodova u ovih prvih šest kola. Sada kada vratimo film unatrag možemo malo i žaliti što nismo uzeli još pokoji bod. Sve je to danak neiskustvu, mladosti. To nas nije obeshrabrilo, dapače, sada radimo još jače nego prije i s nestrpljenjem očekujemo nastavak lige“.

Već sada se može reći da je nastup u Regionalnoj ligi pun pogodak.

„Apsolutno i to u svim segmentima. Kada pogledamo naše juniore koji čine 95 % naše ekipe oni su narasli u ovih mjesec dana jako puno. U kvalifikacijama koje igraju sa svojim uzrastom oni su puno napredovali i ostvarili su pet pobjeda uz svega jedan poraz, to Vam, sve govori“.

Kvaliteta natjecanja u Regionalnoj ligi.

„U odnosu na Prvu B to je neusporedivo, to je barem dva puta jača liga. Ne samo da su momčadi kompaktnije, bolje, uigranije.  U svim segmentima je to neki drugi nivo, liga je profesionalna, natjecanje je maksimalno ozbiljno i mi tu pokušavamo doći na razinu onih koji su tu već duže vrijeme“.

Pošk je na vrhu.

„To je bilo za očekivati s obzirom na momčad koju imaju. Žele se vratiti u A-1 ligu. Tu još odskaču kvalitetom Primorac i Crvena zvezda. Svi mi drugi smo tu negdje“.

Očekivanja u nastavku.

„Rasti iz svake utakmice, mislim da možemo doći do 3,4 pobjede, to bi nas razveselilo. Uz podršku naših navijača i put do toga biti će kudikamo lakši“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.