Hrvatski radio

Radio Zadar

08:50 / 08.10.2020.

Autor: Željko Kapelari

G. Jovančević: Sezona puna izazova nas očekuje

Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik

Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik

Foto: - / -

Uvjerljivim porazom od splitskog Jadrana 28:5 vaterpolisti Zadra 1952 otvorili su ovogodišnju sezonu u Prvoj hrvatskoj vaterpolo ligi u kojoj se natječe jedanaest momčadi. Sezona koja je tek počela za Zadrane će biti jako turbulentna i izazovna.

Rezultat je to koji trenera sastava s Višnjika Gorana Jovančevića nije niti iznenadio.

"Rezultat ne treba čuditi, svatko tko imalo pozna vaterpolo zna što Jadran predstavlja u hrvatskom i europskom vaterpolu a što Zadar. Mi nismo s tim sretni ali moramo živjeti našu stvarnost i truditi se i tražiti načine kako biti što kvalitetniji u predstojećim utakmicama. Znamo protiv koga možemo nešto tražiti dok smo svjesni i u dvobojima s kojim momčadima su naše šanse minorne”.

Redove Zadra u odnosu na lanjsku sezonu napustili su mahom svi članovi prve postave. To su Vrbnjak, Jovančević, Jurišić, Vukojević, Jajčinović, Škaro, Magaš. I veći klubovi od Zadra takav odlazak teško bi preboljeli.

„Sve to stoji, godinama govorimo i radimo na tome da Zadar ima vlastitu momčad, kao što ste rekli, sedam igrača nas je napustilo i ovo je veliki udarac za nas i trebat će proći vremena dok opet stanemo na noge što se tiče naših seniora. Ono što mene veseli jest da svi ti dečki koji su nas napustili da su i dalje ostali u vaterpolu i da ga igraju na visokom nivou”.

Bez pojačanja, do kojih je gotovo nemoguće doći zbog teške financijske situacije, ova sezona uistinu mogla bi biti jako mučna.

„Nažalost tako je, imamo dva dečka iz riječkog Primorja na posudbi. Planova imamo, ali budžet sve diktira. I danas razmišljamo odgovorno a ne srljamo grlom u jagode”.

U sljedećem kolo na Višnjiku ćete ugostiti momčad KPK-a.

„Novi član Prve lige, klub s tradicijom i velikom podrškom iza sebe. Imaju dobru momčad, doveli su nekoliko zanimljivih imena i vidjet ćemo što ćemo mi moći uraditi u tom dvoboju” - zaključio je Jovančević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.