Hrvatski radio

Radio Zadar

09:53 / 26.09.2018.

Autor: Željko Kapelari

G. Jovančević: Želimo biti u sredini tablice

G. Jovančević: Želimo biti u sredini tablice

G. Jovančević: Želimo biti u sredini tablice

Foto: - / -

U puno jeku priprema za novu sezonu igranja u Triglav A2 regionalnoj ligi su vaterpolisti Zadra 1952. Treninzi se odrađuju svakodnevno u njihovoj bazi na Višnjiku. Sezonu Zadrani otvaraju 13. listopada gostovanjem u Nišu kod Naisa.

Kako ide, je li sve onako kako i treba biti pitali smo trenera Gorana Jovančevića.

„Ide sve kako smo i zacrtali. Istina, ovaj bazni dio je igračima najteži ali to se jednostavno mora proći. Sljedećih desetak dana još smo u toj fazi rada a onda ćemo se više bazirati na rad u bazenu i odigravanje pripremnih susreta”.

Momčad za novu sezonu, igrački kadar je li definiran.

„Jest, odradili smo to. S nama više nisu od lanjske godine Brzica, Šunde, Knežević i Anđelić ali su nam pristupili vratar Slade (Mladost) te dvojac iz Medveščaka, Lipej i Lovrić a vratio nam se iz Njemačke i Toni Grozdanić dok je na treninzima i Marko Šarić. Ostatak momčad od prošle godine je ostao na broju i to će biti oni odabrani s kojima krećemo u nove bitke”.

Ambicije.

"Imamo mladu zanimljivu momčad. Očekujem da igramo brzo, lepršavo i tome ćemo težiti. Ne znam našu pravu snagu ali u odnosu na prošlu sezonu mislim da ćemo biti puno konkurentniji i vjerujem da će se bodovi s Višnjika teško odnositi”.

Osluškujete li što rade i druge momčadi.

„Pratimo koliko nam je dostupno, stanje je dosta turbulentno na vaterpolo tržištu. Znamo što se događa u Hrvatskoj, o Slovencija ne znam ništa, novi klub je Kragujevac, ipak, nakon par kola stvari će se biti dosta jasnije. Po meni glavni favoriti za prvaka su Budva, Solaris i Primorje”.

U cijeloj priči gdje je Zadar.

„Želimo napraviti značajniji iskorak u odnosu na zadnje dvije godine. Naši mladići koji su krenuli u ligu sa 17 godina sada su ipak stariji i imaju nekog i reprezentativnog iskustva i na osnovu toga temeljimo svoj optimizam i nastojat ćemo se približiti sredini tablice. Na valovima mladosti, entuzijazma i poleta gradimo našu budućnost”.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.