Hrvatski radio

Radio Zadar

21:06 / 04.06.2015.

Autor: Željko Kapelari

G. Reljić: Povratak u UFC bit će vrhunac moje karijere

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski MMA borac Goran Reljić u velikom je naletu. U nizu je od četiri uzastopne pobjede i želi da taj niz potraje što duže. Posljednja pobjeda ostvarena u poljskom Gdanjsku posebno mu je draga. Ono što Goran priželjkuje je novu priiku u UFC-u.

Njegov protivnik u meču za KSW prvaka  u poluteškoj kategoriji bio je slovački borac Attila Vegh. Slavio je Goran ali nakon zahtjevnih petnaest minuta.

Pitali smo ga smatra li ovo ostvarenje svojim najvećim uspjehom u karijeri.

„Rezultatski da, to je moj najveći uspjeh iako sama moja izvedba nije bila baš najbolja. Tu još ima dosta prostora za napredak i znam da ću u svakom sljedećem meču biti sve bolji“.

Nešto više o samom meču.

„Sve po planu, u jednom trenutku ja sam htio početi s otvorenom razmjenom udaraca, međutim, moj kut mi to nije dopustio. Ipak, kako sam i očekivao u drugoj i trećoj rundi on je počeo fizički padati i ja sam to iskoristio. Stvarno sam bio vrhunski prpremljen, možda i najbolje do sada i zasluženo sam slavio“.

Naslov prvaka što mu znači.

„Gledajte, svaki svjetski naslov ima svoju težinu pa tako i ovaj. Biti svjetski prvak je velika stvar ali ujedno i velika odgovornost. Sada sam samo još ozbiljniji i pun o odgovornije čekam nove borbe“.

Zadnje vrijeme često nastupaš u Poljskoj, možemo li reći da je ta država  za tebe postala „obećana zemlja“.

„Obožavam tu državu i njezine stanovnike. Super se osjećam tamo, stvarno o njima mogu reći sve naj, a i njihov MMA je po kvaliteti odmah iza ruskog tako da imam punom pravih razloga da tamo i dalje nastupam“.

Rekli smo da si u pozitivnom nizu od četiri uzastopne pobjede.

„Puno toga promijenio sam u svojim treninzima i samom pristupu. Uvijek će netko kritizirati i ima raznih mišljenja ali ja stvarno se više ne sovrćem na to. Znam koliko i kako treniram i imam svoj cilj. Naravno, neka ovaj niz potraje što duže, ne bih imao ništa protiv, haha“.

Okušao si se i u UFC-u, povratak tamo priželjkuješ li.

„Naravno, do toga će i doći, uopće ne sumnjam to. Sada sam puno i spremniji, onda nisam ni u glavi bio toliko zreo a i ozljede su me dosta mučile. Ovaj Goran i onaj, to su sasvim dvije druge osobe, ovaj novi, novu priliku u UFC-u iskoristit će sigurno na bolji način. To će biti i vrhunac moje karijere“.

Sljedeća borba kad je u planu.

„Po nekim mojim planovima trebala bi uslijediti u mjesecu listopadu u Londonu. Već sada idem na neka putovanja po Europi skupljati nova iskustva a zatim je u planu i odlazak u New York kod Graciea“.

Na kraju nešto i o MMA sceni u Zadru.

„A što da kažem, ima jako puno talentiranih pojedinaca ali u Zadru je još uvijek u prvom planu košarka i nogomet tako da vlast i ne posvećuje puno pažnje ovom sportu. Šteta, ali tako je kako je, jedino što nam preostaje je vjerovati da će se to jednog dana promijeniti“.