Hrvatski radio

Radio Zadar

G. Reljić: Povratak u UFC bit će vrhunac moje karijere

04.06.2015.

21:06

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski MMA borac Goran Reljić u velikom je naletu. U nizu je od četiri uzastopne pobjede i želi da taj niz potraje što duže. Posljednja pobjeda ostvarena u poljskom Gdanjsku posebno mu je draga. Ono što Goran priželjkuje je novu priiku u UFC-u.

Njegov protivnik u meču za KSW prvaka  u poluteškoj kategoriji bio je slovački borac Attila Vegh. Slavio je Goran ali nakon zahtjevnih petnaest minuta.

Pitali smo ga smatra li ovo ostvarenje svojim najvećim uspjehom u karijeri.

„Rezultatski da, to je moj najveći uspjeh iako sama moja izvedba nije bila baš najbolja. Tu još ima dosta prostora za napredak i znam da ću u svakom sljedećem meču biti sve bolji“.

Nešto više o samom meču.

„Sve po planu, u jednom trenutku ja sam htio početi s otvorenom razmjenom udaraca, međutim, moj kut mi to nije dopustio. Ipak, kako sam i očekivao u drugoj i trećoj rundi on je počeo fizički padati i ja sam to iskoristio. Stvarno sam bio vrhunski prpremljen, možda i najbolje do sada i zasluženo sam slavio“.

Naslov prvaka što mu znači.

„Gledajte, svaki svjetski naslov ima svoju težinu pa tako i ovaj. Biti svjetski prvak je velika stvar ali ujedno i velika odgovornost. Sada sam samo još ozbiljniji i pun o odgovornije čekam nove borbe“.

Zadnje vrijeme često nastupaš u Poljskoj, možemo li reći da je ta država  za tebe postala „obećana zemlja“.

„Obožavam tu državu i njezine stanovnike. Super se osjećam tamo, stvarno o njima mogu reći sve naj, a i njihov MMA je po kvaliteti odmah iza ruskog tako da imam punom pravih razloga da tamo i dalje nastupam“.

Rekli smo da si u pozitivnom nizu od četiri uzastopne pobjede.

„Puno toga promijenio sam u svojim treninzima i samom pristupu. Uvijek će netko kritizirati i ima raznih mišljenja ali ja stvarno se više ne sovrćem na to. Znam koliko i kako treniram i imam svoj cilj. Naravno, neka ovaj niz potraje što duže, ne bih imao ništa protiv, haha“.

Okušao si se i u UFC-u, povratak tamo priželjkuješ li.

„Naravno, do toga će i doći, uopće ne sumnjam to. Sada sam puno i spremniji, onda nisam ni u glavi bio toliko zreo a i ozljede su me dosta mučile. Ovaj Goran i onaj, to su sasvim dvije druge osobe, ovaj novi, novu priliku u UFC-u iskoristit će sigurno na bolji način. To će biti i vrhunac moje karijere“.

Sljedeća borba kad je u planu.

„Po nekim mojim planovima trebala bi uslijediti u mjesecu listopadu u Londonu. Već sada idem na neka putovanja po Europi skupljati nova iskustva a zatim je u planu i odlazak u New York kod Graciea“.

Na kraju nešto i o MMA sceni u Zadru.

„A što da kažem, ima jako puno talentiranih pojedinaca ali u Zadru je još uvijek u prvom planu košarka i nogomet tako da vlast i ne posvećuje puno pažnje ovom sportu. Šteta, ali tako je kako je, jedino što nam preostaje je vjerovati da će se to jednog dana promijeniti“.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.