Hrvatski radio

Radio Zadar

Gdje je Little, vraća li se u KK Zadar: Klub ga je suspendirao.

27.02.2019.

11:42

Autor: Željko Kapelari

ŠC Višnjik

ŠC Višnjik

Foto: - / -

Košarkaše Zadra sutra u nastavku HT Premijer lige očekuje u Krešinom domu ogled protiv zagrebačke Cibone. Zadrani će u taj ogled a možda i u sve preostale do kraja sezone startati bez Amerikanca Maria Littlea. Otišao je u Ameriku i nije s ejoš vratio.

Nakon ispadanja iz Kupa, trener Nazor je momčadi dao tri slobodna dana. Little je otišao put Amerike i do dan danas se nije vratio. Kako je rekao direktor kluba Željko Žilavec prema njemu su sve financijske obveze ispoštovane i suspendiran je od 18. veljače.

„Nitko nije iznad kluba, Little će nedostajati kao igrač to nije sporno. S ovom mjerom suspenzije smatram da doprinosimo i čuvamo homogenost momčadi i autoritet trenera. To je po meni i osnovna stvar u pravom funkcioniranju momčadi. Trenerova riječ je zadnja, on donosi odluku”.

Evo kako je ovu situaciju prokomentirao trener Zadra, Ante Nazor.

"On se jednostavno nije pojavio na treninzima i mi ćemo ga kao klub morati sankcionirati. Ništa drugo nam ne preostaje nego suspendirati ga do daljnjeg. Nakon Kupa smo igračima dali tri dana slobodno i u ponedjeljak se morao, kao i svi ostali, pojaviti na treningu. On to nije učinio, vjerojatno je iz samovolje dao sebi za pravo da se odmara. Ja kao trener nisam imao nikakav drugi manevar osim da postupim ovako kako sam postupio. On se u međuvremenu javljao i zahtijevao slobodne dane od zadnje utakmice s Cibonom do ove sutrašnje, ali ja to nisam mogao dopustiti".

Nije Little jeidni koji će propustiti utakmicu s Cibonom. Nema niti Kwame Vaughna koji je na terapijama zbog ozljede leđa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.