Hrvatski radio

Radio Zadar

G.Jovančević:Nadam se da će prevladati razum i da Regionalna liga ide dalje

14.02.2019.

10:58

Autor: Željko Kapelari

G.Jovančević:Nadam se da će prevladati razum i da Regionalna liga ide dalje

G.Jovančević:Nadam se da će prevladati razum i da Regionalna liga ide dalje

Foto: - / -

Nastavlja li se vaterpolska Regionalna liga i dalje ili se primakla svom kraju. Hoće li ovaj incident u Splitu gdje su napadnuti igrači Crvene zvezde presuditi daljnjem igranju u istom natjecanju hrvatskih i srpskih klubova.

Vaterpolski savez Srbije održao je sastanak zbog nedavnih izgreda u Splitu gdje su napadnuti igrači Crvene zvezde i zaključak je taj da do kraja tekuće sezone srpski klubovi u Regionalnoj ligi ne žele sudjelovati na sportskim borilištima u gradu Splitu, kao i sportskim borilištima koji se nalaze na udaljenosti manjoj od 200 km od Splita iz sigurnosnih razloga.

Ukoliko Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati dodao je dopredsjednik i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza, Perica Bukić.

Treću godinu u A 2 regionalnoj ligi igraju i vaterpolisti Zadra. Kakav je njihov stav o ovom izgredu.

„Nema osobe koja nije osudila ovaj čin, međutim, postavljanje sada uvjeta gdje bi tko ,kad i gdje igrao ne ide baš u dobrom pravcu nastavka dobre sportske suradnje u ovoj zajedničkoj ligi. Naša iskustva sa svih gostovanja u Srbiji su izvrsna, na sve načine su nam ljudi izlazili u susret isto kao i mi njima što i jest normalno. Nikakav ni najmanji incident se nije dogodio, dapače svi su svojim kućama iz Zadra odnijeli lijep dojmove. Ovo je jedan izoliran slučaj, liga se igra više od deset godina. Ovaj incident se dogodio van sportske arene, naša policija radi prilikom organizacija ovakvih događaja iznimno odgovorno, autobusi su praćeni stalno, od hotela do bazena isto kao i svi članovi kluba. Osiguranje je uvijek prisutno, u slobodnom vremenu ako izađeš na vlastitu odgovornost, može se nažalost svašta dogoditi, jednostavno živimo u vremenu kakvo je, ja ovaj incident ne opravdam, dapače, takvo je doba došlo i sve je moguće” - kaže trener VK Zadar, 1952 Goran Jovančević.

Nastavak regionalne lige je upitan.

„Ukoliko stav srpskog vaterpolo saveza bude ovakav a on je poprilično ultimativan, sve je moguće. Ja na nešto takvo nikad osobno ne bih pristao. Taj dan i POŠK je igrao u Splitu protiv Šapca i sve je prošlo najbolje moguće. Mi se jedino možemo nadati da će prevladati razum. Perica Bukić je bio jasan, ukoliko njihov Savez bude ustrajan u toj svojoj nakani, onda su oni praktički istupili iz lige. Po meni odgovor Bukića je bio jedini logičan”.

Upravo večeras Zadrani bi trebali krenuti put Valjeva s kojim se sastaju u subotu. Hoće li krenuti put Srbije.

„Za sada idemo iako tko zna što će donijeti današnji dan. U kontaktu smo s voditeljem lige Bebićem i Bukićem iz HVS-a pa ćemo tijekom dana biti pametniji. Oni se danas vraćaju s puta iz inozemstva i nakon još jednog kontakta trebalo bi biti puno toga jasnije”.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

20 h

Nadin 2022

Kušanje vina