Hrvatski radio

Radio Zadar

Grad i HNS predstavili terene s umjetnom travom, uvertira za 2021.

23.10.2020.

12:36

Autor: Filip Matijević

Radio Zadar

Radio Zadar

Foto: - / -

- Ovo je početak novog doba za našu djecu, ali i čitav nogomet u Zadru koji će se sada, nadam se, razvijati na pravilan način i imati sve uvjete da postane vrhunski sport u gradu i u državi, zaključio je Dukić.

Službeno su predstavljena i otvorena dva novouređena igrališta s novom umjetnom travom u Zadru. Riječ je o igralištu u sklopu Športskoga centra Višnjik te o pomoćnom igralištu na Stanovima. Na igralištu NK Arbanasi na Stanovima na medijskoj konferenciji su tim povodom govorili zadarski gradonačelnik Branko Dukić, izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, direktor ŠC Višnjik Denis Karlović i predsjednica Športske zajednice Grada Zadra Snježana Jurinić.

- Ovo samo govori da Grad Zadar sustavno ulaže u sportsku infrastrukturu pa smo u zadnje dvije, tri godine uložili preko 5 milijuna kuna, a tu su i sredstva koja dolaze od Središnjeg ureda za sport, Hrvatskog nogometnog saveza, Hrvatskog teniskog saveza, kazao je Dukić i dodao da je ovo priprema za važnu 2021. u zadarskom sportu.

- Sve to znači da se grad dobro priprema za iduću godinu u kojoj i službeno postaje Europski grad sporta. Uz profesionalce imamo i rekreativce pa se u Zadru sportom ukupno bavi oko 11 tisuća ljudi. Želim još jednom zahvaliti HNS-u koji i u svom programu ima uređenje nogometne infrastrukture, a što smo mi iskoristili na igralištu NK Arbanasa koji ima stoljetnu tradiciju, a ja vjerujem da će se u budućnosti njima napraviti i nogometno igralište bliže samim Arbanasima. Ali ovo je početak novog doba za našu djecu, ali i čitav nogomet u Zadru koji će se sada, nadam se, razvijati na pravilan način i imati sve uvjete da postane vrhunski sport u gradu i u državi, zaključio je Dukić.

- Mi smo prezadovoljni terenom koji je ovdje napravljen, a već dvije godine radimo na uređenjima terena diljem Hrvatske. Nadam se da će u budućnosti biti i drugih terena diljem Zadra i Zadarske županije, a nadam se da će i NK Zadar krenuti prema Prvoj ligi jer vjerujem da Zadar zaslužuje imati dobrog prvoligaša. Pohvalio bih i suradnju s gradonačelnikom Dukićem s kojim imamo odličnu suradnju. Da je više takvih, gledali bismo puno ljepših i boljih terena što nam je prioritet zbog naše djece koja su nam temelj. Moram istaknuti i Nogometni savez Zadarske županije koji je sudjelovao u izgradnji u projektu izgradnje ovog terena, kazao je HNS-ov operativac Kustić. 

Novi teren s umjetnom travom na Višnjiku donosi neusporedivo bolje uvjete za brojne mlade nogometaše koji će na njemu trenirati.

- Drago mi je da smo, zahvaljujući suradnji i kapitalnoj pomoći Grada Zadra, završili zadnji infrastrukturni objekt u ŠC Višnjik; veliki nogometni teren s umjetnom travom koji ispunjava sve standarde za treniranje i odigravanje nogometnih utakmica. Bitno je reći i da će na tom terenu trenirati preko 1300 djece iz različitih klubova, a sada smo sadržajima ŠC-a Višnjik zadovoljili građane koji ga koriste u velikom broju. Više od 4000 građana organizirano ga koristi kroz rad više od 165 klubova, kazao je čelni čovjek ŠC Višnjik Denis Karlović dok je Snježana Jurinić istaknula dio ulaganja u sportsku infrastrukturu u posljednje vrijeme.

- Zahvalila bih na suradnji HNS-u, HOO-u i Središnjem državnom uredu za sport koji su potpora u svim investicijama. Mi smo peti grad po broju stanovnika i grad smo vrhunskih sportaša ali da nema sportske infrastrukture, ne bi bilo ni tih sportaša. Trenutno imamo uzavršenu kuglanu na Mocirama koja je sada jedna od najljepših u Hrvatskoj, preuredili smo sportsku dvoranu na Višnjiku, preuredili smo Veslački dom koji dosad nije imao veća ulaganja, obnovila se i sportska dvorana u Mocirama, fitnes centar u Ravnicama.... Sva ulaganja s kojima ćemo i nastaviti u zadarsku infrastrukturu stvarat će nove vrhunske sportaše u Zadru, ali važni su i rekreativci. Svu ovu infrastrukturu koristi i rekreira se 30 % građana, u devet škola imamo sportska školska društva sa 780 djece... S dobrom infrastrukturom Zadar u sportu ide naprijed i zaslužuje da bude Europski grad sporta, zaključila je Jurinić.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.