Hrvatski radio

Radio Zadar

Harold Pece: Unaprjeđenje hrvatskog sporta glavni je cilj

13.03.2013.

12:11

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za kontrolu ispravnosti poslovanja sportskih kolektiva u Zadarskoj županiji zadužen je Harold Pece. Nada se djelovati više preventivno nego represivno.

Sportski inspektori, kojima su u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta jučer predane službene iskaznice i značke, kreću u inspekcijski nadzor sportskih udruga koje djeluju u Hrvatskoj. U Zadarskoj županiji za to će biti nadležan djelatnik Ureda Državne uprave, Harold Pece.

„Rad će većim djelom biti preventivne naravi, pogledat ćemo poslovanje i tzv. malih i velikih klubova, svi će doći na red. Puno je Udruga u našoj Županiji, oko 600 –tinjak i trebat će proći malo vremena dok ne navratimo do svih njih. Također ćemo veliku pažnju posvetiti i radu s djecom u kolektivima, posla ima puno ali za boljitak hrvatskog sporta sve moramo uraditi, nadam se da ćemo više djelovati preventivno nego represivno“.

 

rekao nam je Pece. Ono što će biti nužno je i suradnja sa svim udrugama i klubovima koji djeluju u Županiji.

„Naravno, taj faktor suradnje jako je važan, mi direktno i ne možemo svima njima davati savjete kako da postupe u nekim slučajevima. Dat ćemo im pravnu podlogu da se bolje pripreme, da isprave ono što ne valja, sve u cilju kako bi sve to bilo u zakonskim okvirima koji se zahtijevaju“.

 

kaže Pece. A kada se može očekivati prvi izlazak na teren.

„Ne mogu sada konkretno govoriti o tome, nekih izlazaka je bilo, provjeravali smo neke papire, ukazali na neke nepravilnosti, dali smjernice što bi se trebalo ispraviti i to je to“.

Uputio je Pece poruku i svim čelnim ljudima sportskih kolektiva.

„Svi zajedno smo tu da unaprijedimo stanje u našim klubovima i sportu općenito. Mi smo tu da ih poguramo u onom stručnom djelu kako zakon nalaže, za sve upite i suradnju smo tu, boljitak hrvatskog sporta svima nam je prvenstveni cilj“.

U nadzor nad cjelokupnim sportskim sustavom u Hrvatskoj po riječima ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića bit će uključeno 16 tisuća sportskih udruga, među kojima je 38 nacionalnih sportskih saveza olimpijskih sportova te 32 saveza neolimpijskih sportova.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.