Hrvatski radio

Radio Zadar

I. Radetić: Respektiramo svakoga ali nikoga se ne bojimo

03.01.2017.

22:50

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zanimljivo će biti u petak i subotu na zadarskom bazenu. Vaterpolo klub Zadar domaćin je poluzavršnog turnira prvenstva Hrvatske za juniore. Sudjeluju četiri momčadi, uz Zadar tu su još zagrebačka Mladost, dubrovački Jug i splitski Jadran.

Prve tri momčadi s ovog natjecanja izborit će nastup na završnom turniru i borbu za medalje. Trener u VK Zadar, Ivo Radetić vjeruje da će na njemu nastupiti i njegovi dečki.

„Sportski se uvijek nadati iako smo mi dobro svjesni svoje kvalitete ali i ostalih ekipa. Dobro smo odradili kvalifikacije i sigurno je da sada ne mislimo stati na ovome. Neće biti lako, respektiramo svakoga ali se nikoga ne bojimo“.

Po njemu ima li favorita na ovom prvenstvu.

„Mislim da Mladost malo ipak odskače od ostalih iako to ne mora značiti ništa. Bazen je ipak mjerilo svega, tu će se sve odlučivati. S Jadranom smo igrali u kvalifikacijama dok je Jug samo donekle nepoznanica ako se tako može reći. Ipak, mi igramo kod kuće i svi će se dobro morati namučiti da nas tu pobjede“.

Za očekivati je da će i podrška biti prava.

„Nema razloga da tako i ne bude. Naše utakmice su uvijek dobro posjećene i uvjeren sam da će tako biti i u ova dva dana. Pozivam i ovom prilikom sve ljubitelje vaterpola pa čak i one koji to nisu neka dođu na Višnjik i pogledaju malo te naše dečke. I njima će biti lakše igrati uz potporu s tribina te će i put do završnice u pravoj atmosferi biti kudikamo lakši“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.