Hrvatski radio

Radio Zadar

I. Santini: Tko sretniji od mene ako stigne poziv u reprezentaciju

17.10.2016.

19:36

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski nogometni internacionalac Ivan Santini zabija i dalje. Bez obzira u kojoj državi igrao radi ono što najbolje zna, postiže pogotke. Belgijski Standard zamijenio je francuskim Caenom prije nešto više od dva mjeseca.

Kako se snašao u novoj sredini, je li prošla faza aklimatizacije.

„Ja i obitelj pohvatali smo brzo konce i ugodno smo se smjestili ovdje u Normandiji. Grad je prekrasan, malo je veći od Zadra i vrlo je ugodno mjesto za živjeti. Jedini je problem što malo ljudi priča engleski jezik tako da smo primorani učiti lagano francuski. Međutim, i to ide dobro tako da za sada imam samo riječi hvale za sve“.

Ugovor s Caenom potpisao je na tri godine, lijep period u kojem će pokušati napraviti još veći iskorak u svojoj karijeri.

„Svaki trening je nova prilika za dokazivanje. Sve što želim je zdravlje, za ostalo ću se sam pobrinuti, u to uopće ne sumnjam“.

Zadovoljan je Ivan i svojim nastupima na travnjaku.

„Devet kola odigrano je do sada. Ja sam igrao u osam utakmica i postigao sam četiri pogotka. Nije loše iako uvijek težim boljem. Žao mi je što smo ovo zadnje kolo izgubili od Montpelliera 3:2. Bili smo nadomak boda koji bi nam puno značio. Ovako, trenutačno se nalazimo na 16. mjestu u konkurenciji dvadeset momčadi. Sljedeće kolo smo domaćini Saint-Étienneu i samo nas pobjeda zanima“.

Pričati sa Santinijem a ne dotaknuti se reprezentacije, nemoguće je. Bez obzira na pogotke koje konstantno postiže još uvijek nije „zaslužio“ biti ni na širem pozivu.

„Što da Vam kažem, stvarno ne volim o tome niti pričati. Dosta puta sam rekao da je to moja najveća želja, obući taj dres i to je to. Ostalo nije na meni, moje je da pričam na terenu a ako poziv stigne nitko sretniji od mene“ – zaključio je Ivan Santini. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.