Hrvatski radio

Radio Zadar

Ivan Perinčić: "Dominik Mavra je uz Cartera moja najveća želja"

28.07.2021.

10:55

Autor: Željko Kapelari

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Foto: - / -

Igrački kadar KK Zadar za sljedeću sezonu gotovo je kompletiran. Još ranije dogovoren je ostanak Domagoja Vukovića, Aleksandra Bursaća i Martina Junakovića, a stigao je i Dario Drežnjak iz Širokog. Veliki dobitak je i produžetak suradnje na još jednu godinu s Justinom Carterom.

Koliko je zadarski kapetan Dominik Mavra blizu ostanku u klubu iz Krešinog doma?

- Uz Cartera, moja druga najveća želja je Mavra. Svakodnevno razgovaramo i mislim da smo na dobrom putu. Bilo bi izvrsno da Dominik ostane s nama, jer to je igrač koji s ogromnom emocijom igra za ovaj klub i on mu jako puno znači. I meni bi kao treneru to bilo jako važno, jer bi mi većina igrača od prošle sezone bila na raspolaganju. Međutim, poučeni iskustvom od prijašnjih godina, dok ugovor nije potpisan s obje strane, sve je to još uvijek otvorena tema i visi u zraku - ističe trener KK Zadar, Ivan Perinčić.

Ostala pojačanja?

- Naše financijske mogućnosti su ograničene i ne možemo pretjerivati. S onim što imamo pokušat ćemo složiti najbolju moguću momčad. Prioriteti su centar i pozicija 2-3. Vidjet ćemo kakva će nam se prilika ukazati, osluškujemo i pratimo stanje i zbivanja na tržištu.

ABA liga počinje 24. rujna. Kada Zadar počinje s pripremama?

- Još se dogovaramo, ali vjerojatno ćemo krenuti 9. kolovoza. U razgovoru s našim kondicijskim trenerom Mariom Mandirom pokušavamo pronaći najbolje moguće rješenje. Nakon dva uvodna tjedna, kreće košarkaški dio i pokušavamo već sada dogovoriti neke kontrolne dvoboje. Želja nam je što više tih utakmica odraditi u Hrvatskoj zbog cijele ove situacije. Ne sumnjam da ćemo dobro odraditi pripremni dio i spremni dočekati početak sezone – zaključio je Perinčić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.