Hrvatski radio

Radio Zadar

Ivan Santini: "Sada je bilo pravo vrijeme za otići u Kinu"

24.08.2019.

10:26

Autor: Željko Kapelari

Ivan Santini: "Sada je bilo pravo vrijeme za otići u Kinu"

Ivan Santini: "Sada je bilo pravo vrijeme za otići u Kinu"

Foto: - / -

Zadarski nogometaš i povremeni hrvatski reprezentativac Ivan Santini (30 godina) nedavno je Belgiju, točnije Anderlecht zamijenio Kinom. Njegov novi klub postao je tako Jiangsu Suning iz Nanjinga. Ugovor je potpisan na tri godine.

 Kakvi su prvi dojmovi iz Kine, Santini je dodao.

„Velika promjena, vjerujte tek sada pomalo hvatam konce. Imao sam puno stvari za obaviti, od same prilagodbe, preseljenja obitelji, pronalaska stana, odlaska na treninge i svega drugog. Evo, sada je to sve iza mene i spreman sam za nove izazove“.

Vremenski uvjeti kakvi su ga dočekali.

„Još se prilagođavam, vlaga je preko 70%, temperatura zraka je preko 40 stupnjeva i vjerujte nije baš lagano.“

Ugovor s Jiangsu Suningom potpisan je na tri godine.

„Istina, eto nakon jedne sezone u Anderlehtu odlučio sam se za odlazak u Kinu. Kontakt je postojao još prije četiri, pet godina. Tada sam to odbijao, sada sam sagledao sve pluseve i minuseve, ponude koje sam imao te odlučio  da je sada pravo vrijeme za ovaj iskorak. Što će biti poslije vidjet ćemo, povratak u Belgiju ili u rodni Zadar, to je ono što bi tada trebalo uslijediti“.

Nešto o klubu.

„Vlasnici kluba su isti kao kao od Intera iz Milana, klub je vrhunski uređen. Suning je firma koja se bavi maloprodajom elektro-domaćinskih uređaja i jedna je od najjačih u Kini.  Dočekan sam izvrsno i sada je sve na meni da pokažem i ovdje svoju kvalitetu“.

Suning trenutačno drži petu poziciju na tablici.

„Borba za vrh je jedino što zanima gazde kluba, istina zaostatak za vodećima je velik, međutim, borba s tim ne prestaje. Istina, do kraja sezone ostalo je još svega sedam kola, ja sam došao tek s priprema tako da ću uskoro doći opet na odmor, haha. Stanka će biti duža, mjesec i pol dana, ljetne stanke ću zamijeniti zimskim i raduje me da ću Božić biti kod kuće a ljeto će biti radno“.

Zanimljiv je igrački u momčadi.

„Definitvno, znana imena poput Edera, Mirande i Teixeire, prava rijetkost je da dođe Hrvat jer su ta mjesta većinom rezervirana za zvučnija pojačanja poput Argentinaca i Brazilaca. Užitak je biti u tom društvu i dat ću sve od sebe da se što prije uklopim u momčad i počnem raditi ono za što sam i doveden a to je postizati golove“ – zaključio je Santini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.