Hrvatski radio

Radio Zadar

J. Butić: Stanje je sve alarmantnije

25.11.2015.

10:57

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedno kolo ostalo je do kraja prvog djela natjecanja u Drugoj HNL. Nogometaši Zadra nalaze se na pretposljednjem mjestu sa 16 osvojenih bodova. Stanku svi u klubu s veseljem očekuju nadajući se da će se u njoj riješiti i ptanje opstojnosti kluba.

Zadrani su u crnom nizu od četiri uzastopna poraza. Teško financijsko stanje u klubu, neizvjesna budućnost, samo su neki od faktora koji su sigurno utjecali i na loš rezultat ostvaren do sada na travnjaku. "Istina je da smo se dobro držali unatrag nekoliko zadnjih kola i bili smo u sredini tablice. Nažalost, došla je loša serija, imali smo i hendikep da nam nisu igrali neki iskusniji igrači a za mlade je to bilo prevelik teret tako da je i logičan rezultatski pad budući i na sve druge okolnosti oko kluba koje nas okupiraju" – istaknuo je strateg NK Zadra, Josip Butić.

Unatoč svim nedaćama ističe Butić atmosfera u momčadi nije loša. "Stvarno se ne mogu požaliti na dečke, rade i dalje marljivo i ispunjavaju svoje obveze. Disciplina je na nivou, nadam se da će tako i ostati jer smo gotovo pa prepušteni sami sebi. Bilo bi lijepo da se vidi kraj ovoj teškoj situaciji ali ne znam što više reći po tom pitanju".

Zadnje kolo prije stanke donosi u nedjelju gostovanje Zadra kod Lučkog. Jedino što možemo očekivati je da će se taj sraz i odigrati budući da klubu po svemu sudeći slijedi opet blokada od strane HNS-a zbog ranijih dugovanja koja je već nekoliko puta prolongirana. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.