Hrvatski radio

Radio Zadar

Jedrenje: Kostov / Cupać idu u Rio 2016 na OI

15.12.2015.

18:02

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je stigla i službena potvrda. Jedriličari zadarskog Uskoka u klasi četrdeset i devetka, Petar Cupać i Pavle Kostov nastupit će 2016. godine u Brazilu na Olimpijskim igrama. Petru će to biti četvrte a Pavlu treće Igre u karijeri. Svaka čast dečki.

Nastup u Riu 12. plasirana posada s netom završenog Svjetskog prvenstva u Argentini osigurala je nakon što se na kvalifikacijama za Oceaniju prošloga tjedna nije pojavio nijedan pretendent za tu jednu kontinentalnu kvotu.

Mjesto je tako ponuđeno sukladno rezultatima sa Svjetskog prvenstva  prvoj slijedećoj posadi, odnosno Hrvatskoj i Pavlu Kostovu i Petru Cupaću. Poslušajmo reakciju Petra Cupaća. Pretpostavljali smo da će tako i biti ali morali smo čekati i službenu potvrdu koja je sada stigla. Presretni smo, sada moramo još jače trenirati kako bi u Riu bili pravi“.

U Brazilu još nisu bili. „Ne, imali smo prilike tamo biti s našim austrijskim partnerima ali jednostavno nije bilo novaca. Sada ćemo sigurno tamo otići barem dva puta kako bi što spremnije dočekali to natjecanje. Moramo testirati polje, imamo informacije od posada koje su dole bile. Naša klasa će jedriti u njihovom zaljevu, ima pet, šest regatnih polja, dosta je jak kurenat. Mnogi timovi su tamo bili već po nekoliko puta. Svaki slobodni trenutak, točnije kad nema regata koriste kako bi bili tamo na treninzima. Mi smo daleko od tih mogućnosti ali što je tu je, to nam je sve još veći izazov“.

Za tebe i Pavla ovo će svakako biti kruna karijere. „Šesnaest godina sam u vrhunskom sportskom režimu, ovo će biti moje četvrte Igre, godine idu ali ne razmišljamo mi puno o tome. Motiva imamo dosta, tako da tko zna koliko ćemo nas dvoje još trajati. Nismo rekli zadnju riječ i iskreno od Ria očekujemo puno“.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.