Hrvatski radio

Radio Zadar

J.Galešić: Idem korak po korak, nema žurbe

11.05.2015.

20:45

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uspješno je prvih pet mečeva u profi boksu odradio 21-godišnji Jerko Galešić. Nada se da će niz neporaženosti potrajati što duže.

Jedan mladi Zadranin krupnim koracima gradi svoj karijeru u boksu. Riječ je o Jerku Galešiću, mladiću rođenom 1994. godine koji iza sebe ima već pet odrađenih profesionalnih mečeva. Iz svih pet, Jerko koji nastupa u superwelter kategoriji do 69 kilograma izašao je kao pobjednik.

Tom činjenicom i više je nego zadovoljan.

„Moram biti, godina i pol dana prošla je otkako sam u profi vodama. Od tih pet borbi, tri sam dobio prekidom a dva na bodove i za sada sam na stopostotnom učinku. Nadam se da ću tako i ostati što duže, hahah, neće biti lako ali vjerujem u sebe“.

U boks je došao sa 14 godina, međutim, tada ga i nije baš ozbiljno shvaćao. Klik u glavi došao je nešto kasnije.

„Istina je da boks volim oduvijek ali s ozbiljnim treninzima počeo sam sa 17 godina kada sam upoznao Ivana Jukića. On me uzeo u svoje ruke i od onda smo nerazdvojni. Borimo se, mučimo, nemamo svoju dvoranu pa se snalazimo na razne načine. Srećom imamo mnogo poznanika i zaljubljenika u ovaj sport koji nam uskaču i pomažu. Nadam se da ćemo u dogledno vrijeme i dobiti neki prostor na korištenje, to bi nam puno značilo“.

Jako kratko bio je u amaterskom boksu.

„Tako je, tada sam nastupao za BK Sesvete, zahvaljujem im se na tome. Ipak, odlučio sam krenuti u profesionalce i sada samo o tome razmišljam“.

Od pet mečeva koliko ih je odradio, posebno mu je draga pobjeda iz Novalje.

„Nema bolje stvari nego pobijediti pred svojim navijačima, bili su mi prava podrška, dok moram reći i da je dobro navijanje bilo i na mečevima koje sam odradio u Puli isto kao i u Češkoj“.

Ne zamara se puno dalekom budućnošću. Želja ipak ima.

„To i jest ono što me stalno gura prema naprijed, volio bih osvojiti neku juniorsku svjetsku titulu ali čvrsto sam na zemlji, idem korak po korak pa ćemo vidjeti dokle će me to dovesti“.

Tko mu je idol, vrlo brzo je odgovorio.

„Samo Floyd Mayweather, on je vrh svega. Toliko dugo godina na vrhu biti nešto je neprocjenjivo“.

Pitali smo ga na kraju i kada očekuje novi ulazak u ring.

„Kako stvari stoje to bi trebalo biti 13. lipnja, datum je sve bliže i ja sam u punim pripremama za taj meči. Istina, još ne znam ime svog protivnika ali iskreno i ne zamaram se puno s tim“.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.