Hrvatski radio

Radio Zadar

Još malo pa starta 36. cestovna trka Nin - Zadar

08.11.2018.

16:16

Autor: Željko Kapelari

Još malo pa starta 36. cestovna trka Nin - Zadar

Još malo pa starta 36. cestovna trka Nin - Zadar

Foto: - / -

Danas je najavljeno 36. izdanje cestovne trke Nin – Zadar koja će se održati 17. studenoga sa startom u Ninu u 11 sati te ciljem na Morskim orguljama u Zadru. Ukupno će na utrci sudjelovati i stotinu volontera. Organizator je Atletski sportski klub Zadar.

Prijave su zatvorene, ukupno 399 trkača će nastupiti jer veći broj nije moguć iz sigurnosno tehničkih razloga. Na listi prijavljenih ima 327 trkača na polumaratonu, od toga 116 žena i 211 muškaraca, 72 na zadarskoj petici, građanskoj utrci.

Dolaze trkači iz sedam zemalja, ukupno 18 timova.

Nazočni će biti aktualna svjetska pravkinja u ultra maratonu na 100 km Nikolina Šustić Stanković, zatim aktualni hrvatski rekorder na distanci polumaratona i maratona Drago Paripović, mlada nada u cestovnom trčanju Ivan Maletić, Nikolina Stepan, reprezentativka Hrvatske, Ironmani Iva Perinić, Danijel Filić, Dino Belakušić i Ante Galineo a najavljen je i dolazak Dejana Patrčevića, hrvatskog Ironman rekordera.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.