Hrvatski radio

Radio Zadar

Kadeti VK Zadar 1952 na završnici PH (Korčula)

30.01.2020.

12:57

Autor: Željko Kapelari

Kadeti VK Zadar 1952 na završnici PH (Korčula)

Kadeti VK Zadar 1952 na završnici PH (Korčula)

Foto: - / -

Od danas do 2. veljače Korčula je domaćin Završnog turnira prvenstva Hrvatske u vaterpolu u konkurenciji kadeta. Predstavnici VK Zadar 1952 su u skupini za zagrebačkom Mladosti i Galebom iz Makarske. Sretno dečki.

Trener sastava s Višnjika, Ivo Radetić.

"Što se tiče rezultatskih očekivanja njih i nemam, ono što me prvenstveno zanima je napredak u igri kako pojedinačno tako i ekipno, to je ono čemu i inače težimo. Idemo odigrati kao pravi sportaši, jedino to je i ispravan put kako treba odgajati djecu da u konačnici dobijemo prave sportaše”.

Igrači VK Jadrana iz Splita bili su prisiljeni otkazati nastup na finalnom turniru PH za kategoriju „kadeti“ zbog bolesti (gripa) više od dvije trećine momčadi. I kod vas je stanje slično, međutim, krenuli ste na put i igrat ćete.

„Istina, i mi smo bili na rubu, od 18 djece naše djece koji kandidiraju za igrati u ovome uzrastu skupili smo njih 11 koji su otišli na put. Šteta što nismo kompletni niti mi a niti ostali neće biti. Kao što ste rekli Jadran neće niti doći. Djeci to puno znači, ovo im je trebala biti kruna nakon odigranih kvalifikacija, nažalost, termin PH se nije mogao promijeniti iz ne znam kojeg razloga i što je tu je. Dobro u svemu tome je što mi imamo u svim tim uzrastima veliki broj već odigranih utakmica i djece koji su mlađi a igraju i za kadete. Ovo će i njima sada biti jedna prilika više da pokažu kako napreduju”.

Natjecanje Zadrani otvaraju večeras u 19 i 30 utakmicom s Galebom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.