Hrvatski radio

Radio Zadar

KK Diadora slavi prvi rođendan

26.03.2019.

21:25

Autor: Željko Kapelari

KK Diadora slavi prvi rođendan

KK Diadora slavi prvi rođendan

Foto: - / -

Danas je prvi rođendan Entuzijasta. Projekt treba pozdraviti tim prije što se cijela široka djelatnost zasniva na čistom amaterizmu. - kaže u svojoj najnovijoj knjizi Naši ljudi i događaji Drago Marić, legenda zadarskog sportskog života o dečkima iz KK Diadora.

Nakon osnivačke skupštine ubrzano su se rodili te uz pomoć prijatelja i donatora organizirali najmasovniji gradski 3x3 turnir, postali jedini košarkaški klub u Hrvatskoj s web shopom, osvojili vaterpolsku “VAKANZU”, osvojili malonogometno “Pojonsko srce”, zaigrali premijeru s KK Zadrom u Jazinama, s Tornadom skupili novac za Udrugu Down sindrom, donirali lopte zadarskim školama, učlanili preko 250 članova, pokrenuli "Brkati studeni" za Ligu protiv raka, s Udrugom Antonio Jurjević prikupili 47 doza krvi za Bolnicu, podržali humanitarnu "Futsal čaroliju", kupili potrepštine Kabinetu za ranu prevenciju autizma, darovali novac za siromašne obitelji u župi Srca Isusova, izišli u svjetskim medijima, prijavili se na foto-natječaj Svjetske košarkaške federacije, obilježili Svjetski dan s prijateljima s Downovim sindromom…

- Činilo se kako će Diadora i u prvenstvu do samog vrha, no pali su na četvrto mjesto i do naslova je u dobi od 50 godina nakon 15 godina došao Omiš. Solin, drugi pedesetogodišnjak, nije uspio premda je to želeći na parket vratio čak NBA igrača.

A Dvozlatni? U tvrdoglavo vrtoglavoj aktivnosti preskočili puzanje i prohodali prije vremena. #Entuzijasti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.