Hrvatski radio

Radio Zadar

KK Zadar kreće u tužbu protiv HKS-a

10.10.2016.

18:33

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zanimljivo je i danas bilo u Košarkaškom klubu Zadar. Istina, nije bilo govora o zadnja dva katastrofalna poraza već je konferenciju za novinare sazvao direktor kluba, Boris Skroče. Uz njega nazočni su bili i sportski direktor, Branko Skroče te odvjetnik kluba, Rikard Perković.

Tema iznenadnog okupljanja bila je registracija odnosno ne registracija dvojice igrača Maja Kovačevića i Igora Marića. Iako su dvojica spomenutih trebala nastupiti protiv Cedevite to se nije dogodilo.

Razlog je naveo, Boris Skroće.

„Mi smo u ured HKS dostavili sve potrebne dokumente i dobili negativan odgovor, zapravo, nismo dobili nikakav odgovor nego nam jednostavno nisu registrirali igrače. Moram otvoreno reći da ćemo prema HKS-u krenuti tužbom i pravno se zaštititi. U svemu imamo uporište u mišljenju Ministarstva pravosuđa od 2. kolovoza 2015. i odnosi se na predstečajnu nagodbu koju ni HKS ni FIBA, koja nas je blokirala, ne priznaju. Znam da je turbulentno vrijeme u HKS-u da mnogi čuvaju svoje fotelje i zatvaraju nam vrata. Ali mi isto tako imamo rješenje Hrvatskog olimpijskog odbora u kojem se kaže da se preispitaju odluke. Zato i jeste pitanje, je li Prvenstvo Hrvatske regularno ili nije. Mi nikad nismo rekli da nećemo igrati u PH, jer smo hrvatski klub koji nije prekršio ništa, držimo se hrvatskih zakona i za spomenute igrače imamo valjanu dokumentaciju“.

Osim s HKS-om, KK Zadar će krenuti u pravnu borbu i s FIBA-om.

„Sukladno sukobu nadležnosti, koji inicira FIBA, pokrenut će se i sudski postupak na međunarodnom sudu u Münchenu. To je također procedura koja traje i ne bi htio da se dogodi ona „operacija je uspjela, a pacijent nije preživio“. Siguran sam da imamo jako dobre argumente, ali treba vidjeti može li se ova situacija riješiti, ako već ne definitivno, onda barem privremenom, dok se sudski postupci ne privedu kraju“ – dodao  je Perković.

Svoje viđenje situacije dao je i Branko Skroče.

„Početkom 6. mjeseca kad smo imali sastanak s predsjednikom saveza Ivanom Šukero, rekli su da će nam pomoći ali od toga je prošlo pola godine i ništa se nije promijenilo, prepušteni smo sami sebe. Ne možemo to sami riješiti, nemamo crnih fondova pa da preko nekih kanala platimo“.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.