Hrvatski radio

Radio Zadar

KK Zadar zatražio ekspertizu utakmice s Cibonom

23.05.2016.

21:35

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

KK Zadar uputio je i službeni zahtjev stegovnom sudu HKS-a za ekspertizu druge polufinalne utakmice prvenstva Hrvatske između Zadra i Cibone (73:70). Na Višnjiku se s velikim zanimanjem čeka odluka HKS-a.

Zadrani traže sankcioniranje kapetana Cibone Marina Rozića zbog namjernog udaranja kapetana Zadra Lovre Bašića te utvrđivanje odgovornosti sudaca zbog nesankcioniranja tog eklatantnog prekršaja.  

U dopisu Zadra HKS-u stoji:

Poštovani gosp. Jendriš,

Vezano za 2. polufinalnu utakmicu PH između KK Zadar i KK Cibona odigrane u Zadru, 21.05.2016., tražimo da se izvrši ekspertiza iste.

Naglasak stavljamo na događaj u 4. četvrtini (u samoj završnci utakmice) u kojoj je došlo do namjernog ozlijeđivanja našeg igrača Lovre Bašića od strane igrača KK Cibona Marina Rozića. Nakon pregledane snimke po nekoliko puta vidljivo je da je igrač Marin Rozić s namjerom ozlijedio Lovru Bašića, a što nije prvi puta, jer ista situacija dogodila se i u prošlogodišnjem PH na utakmici u Zagrebu, a sudionici su bili isti i rezultat isti.

Posebnu odgovornost tražimo od sudaca (posebno suca Dožaia koji je bio u neposrednoj blizini incidenta, 3-4m), koji isti događaj nisu ničim sankcionirali niti zaustavili igru, već su dozvolili da se odigraju dvije akcije prije prekida.

Nakon gore navedenog incidenta, koji je izrevoltirao dio navijača došlo je do nesportskog ponašanja prema gostujućoj momčadi.

Također želimo naglasiti i to da je trener gostujuće momčadi odlazeći na pressicu vrijeđao stručni stožer KK Zadar, Klub i Grad što je nastavio na istoj.

Zbog svega gore navedenoga tražimo:

1. Da se pregleda snimka navedenog dijela utamice

2. Da se igraču KK Cibona Marinu Roziću odrede sankcije

3.  Da se provjeri odgovornost sudaca – suca za nesankcioniranje istog događaja.

S poštovanjem,

Predsjednik NO-a Darko Kasap, direktor Boris Skroće i sportski direktor Branko Skroče.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.