Hrvatski radio

Radio Zadar

Kompletira se seniorska momčad KK Zadar

19.05.2020.

06:41

Autor: Željko Kapelari

Foto: Šime Zelić

Foto: Šime Zelić

Foto: - / -

Kako je i najavljeno ranije, dio seniorskih prvotimaca Košarkaškog kluba Zadar vratio se u Krešin dom.Poznata lica poput Martina Junakovića, Dominica Gilberta, Karla Uljarevića, Jure Planinića i Filipa Vujičića priključili su se treninzima te su se tako pridružili mlađim snagama.

Dobrog raspoloženja nije manjkalo i na ozarenim licima naših igrača moglo se vidjeti koliko im je košarka i sve vezano uz istu nedostajalo.

Iako su za cijelo vrijeme trajanja karantene svi bili u individualnom trenažnom održavanju optimalne spreme i direktnom kontaktu putem video veze zahvaljujući pomno osmišljenom i prilagođenom programu kondicijskog trenera Maria Mandira.

Potvrdio je to i Martin Junaković nakon prvog odrađenog treninga na Višnjiku.

“Bilo mi je izuzetno drago vratiti se danas na Višnjik i siguran sam da je i ostalima bilo jednako drago. Nadam se kako ćemo ovaj neki period iskoristiti da radimo na nekim stvarima i da stvorimo kemiju dok nam se ne priključi ostatak ekipe.” – poručio je 26-godišnji branič i nastavio o tome koliko mu je nedostajao Zadar…

“Sigurno da mi je falio Zadar za cijelo vrijeme trajanja pandemije, prvenstveno treninzi i utakmice, kao i svi ljudi, društvo i prijatelji koje sam ovdje upoznao, nisam ih još sve stigao obići, ali ima dana.” 

Martin je ukratko osim osobnih dojmova, podijelio i dojmove svojih donedavnih suigrača s kojima je u stalnom kontaktu, ali i s kojima je kroz čitavu sezonu imao sjajan odnos i održavao, toliko puta naglašenu iznimno dobru atmosferu.

“Bio sam u kontaktu s većinom igrača iz prošlogodišnje momčadi, iako se ne zna još puno kako će to sve skupa izgledati sljedeće sezone, svi su izrazili želju da se ponovno vrate, jer prošla sezona je bila, uz sve poteškoće u ABA ligi, vrhunska godina uz osvajanje Kupa tako da se i osobno nadam kako će se većina igrača vratiti nazad.” 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.