Hrvatski radio

Radio Zadar

Konačno deblokiran KK Zadar

27.04.2015.

11:27

Autor: Ante Kolanović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon pet mjeseci agonije, jutros je deblokiran račun Košarkaškog kluba Zadar. Obznanio je to na jutrošnjoj konferenciji za novinare direktor kluba Boris Skroće.

Tako će stručnom stožeru, igračima i radnoj zajednici već danas na račun biti isplaćene dvije plaće. 

Tematska sjednica Gradskoga vijeća, održana prije tjedan dana, na kojoj je izglasan rebalans proračuna kako bi se KK Zadru i NK Zadru uplatili dodatni prihodi iz gradskog proračuna, dala je prve konkretne rezultate. Još u petak uplaćen je na račun KK Zadra dio od 3,5 milijuna kuna, što je za posljedicu imalo deblokadu računa.

Možemo službeno reći da će sada oko devet sati KK Zadar biti deblokiran i da ćemo od danas krenuti s isplatama, kako prema radnoj zajednici tako i prema igračima. Ovim putem se želim zahvaliti igračima i stručnom stožeru koji su stoički i dostojanstveno podnijeli  ovih pet mjeseci bez osobnog dohotka, rekao je direktor kluba Boris Skroće.

Novac je uplaćen pred važan susret sa Šibenikom, što će, za vjerovati je, pozitivno djelovati na igrače koji se i nisu baš proslavili na susretima sa Zagrebom i Kvarnenrom. Do kraja sezone u klubu računaju da će isplatiti sve plaće i vratiti dugove. Kao što je na sjednici Gradskog vijeća rečeno, želja kluba je pronalazak ozbiljnog strateškog partnera. Već su obavljeni razgovori sa stranim agencijama koje će napraviti simulaciju dokapitalitzacije nakon čega će biti raspisan natječaj za privatizaciju kluba

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.