Hrvatski radio

Radio Zadar

Košarka: A. Delaš i na skraćenom popisu Repeše

02.07.2013.

16:15

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Debitanski nastup na EP u Sloveniji u mjesecu rujnu za reprezentaciju trebao bi upisati igrač Zadra, Ante Delaš.

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša objavio je popis igrača koji su ušli u uži krug kandidata za odlazak na Europsko prvenstvo u Sloveniji. Među 15 odabranih nalazi se i košarkaš Zadra, Ante Delaš.

Pripreme reprezentacije započinju 20. srpnja u Svetom Martinu na Muri, u planu je odigravanje niza pripremnih utakmica uz sudjelovanje i na dva pripremna turnira u Francuskoj gdje će još uz domaćina igrati i Njemačka i Grčka te u Turskoj gdje će uz domaćina nastupati i Belgija i Srbija.

Prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u Sloveniji Hrvatska igra 4. rujna u Celju protiv aktualnog prvaka Europe Španjolske.

Na skraćenom popisu kandidata za Eurobasket nalaze se: Roko Ukić, Dontaye Draper, Rok Stipčević, Ante Delaš, Marko Tomas, Krunoslav Simon, Bojan Bogdanović, Damjan Rudež, Mario Delaš, Dario Šarić, Damir Markota, Darko Planinić, Ante Tomić, Luka Žorić i Lukša Andrić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.