Hrvatski radio

Radio Zadar

Košarka: Zadranke krenule s pripremama

24.08.2016.

10:03

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Aktualne viceprvakinje Hrvatske košarkašice Zadra krenule su s pripremama za novu sezonu. Iz kluba odlazi Marta Erslan, upitan je ostanak i njezine sestre Antonije te Ane Vrsaljko te će ekipu činiti većinom cure iz omladinskog pogona.

Financijsko stanje sve je teže, za zatvoriti financijsku konstrukciju za sezonu u proračunu nam manjka oko 80 tisuća kuna“, rekla je trenerica Ženskog košarkaškog kluba Zadar, Marija Mazija, koja je dodala kako im je ove sezone cilj izbjegavanje ispadanja iz A-1 lige.

 "Krećemo s curicama od 13-14 godina, koje bacamo u vatru i sigurno neću žrtvovati njihov razvoj da bismo ostvarili ostanak u A-1 ligi, jer to nema smisla. Mi smo uvijek bili razvojni klub, kojeg je prije svega zanimao razvoj igračica, a tek onda rezultat, koji je automatski dolazio s kvalitetnim radom. Teško je očekivati da ćemo ove sezone izboriti ostanak u A-1 ligi, ali borit ćemo se".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.