Hrvatski radio

Radio Zadar

Košarkaški tigrovi od papira

15.09.2015.

14:42

Autor: Ante Kolanović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon lošeg nastupa hrvatske košarkaške reprezentacije na Eurobasketu, Giuseppe Pino Gjergja podignuo je svojim nedavnim izjavama mnogo prašine. S njime je razgovarao Ante Kolanović.

Gjergja kaže da pad i raspad hrvatske košarke traje više od dvadeset godina i da ono što se dogodilo na Eurobasketu može biti iznenađenje samo onima koji, citiram, "nemaju pojma". 

Ono što se dogodilo danas protiv Češke, solidne momčadi, nije vrhunska, kad nas na takav način deklasira i oni su nas praktički ogoljeli u svim košarkaškim segmentima i pokazali što naši košarkaši još nisu apsolvirali i ne znaju. Ne znaju elementarne košarkaške stvari. 

Reprezentacija koja u jednom susretu izgubi 25 lopti ne može imati bilo kakve pretenzije osvojiti medalju. Što je još gore, a o tome se ne govori, iduće godine ne idemo na olimpijadu u Rio. 

Što prema vama treba činiti da bi se stanje koje jest promijenilo. Mislim to traje već 20 godina?

-To je više od 20 godina jer mi više nećemo na velikim takmičenjima biti. Treba izabrati ljude koji to znaju, a ajmo izabrati i mlade, nepoznate trenere koji će imati mentora, koji će dati program i s njima raditi na elementarnim košarkaškim segmentima.

Neki su kroz medije stvarali tigrove od papira. Evo što se dogodilo, zaključuje Gjergja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.