Hrvatski radio

Radio Zadar

Kosovo slavilo na Futsal Weeku

03.09.2016.

20:53

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Reprezentacija Kosova slavila je pobjedu na turniru reprezentacija, a na kojemu su sudjelovale još Finska i Turska futsal reprezentacija. Dvokružni sustav natjecanja na kraju je ostavio Tursku bez pobjede, dok je zbog veće pobjede iz prvog susreta, na kraju turnir osvojila reprezentacija Kosova.

Finska je u finalnom susretu uspjela svladati Kosovo rezultatom 6:5, ali to nije bilo dovoljno za osvajanje Futsal Weeka. Najbolji igrač i strijelac bio je Ramadan Alaj, dok je najbolji vratar turnira Alfred Prenqi.

Cilj je razvoj futsala

Jedan od ciljeva ovog turnira definitivno je razvoj futsala u Hrvatskoj, a najbolji pokazatelj toga je i organizirani ženski turnir na kojemu su nastupile tri ekipe, MC Plus, Super Chichs i Mirlović Zagora.

Najbolje su bile igračice MC Plusa koje su osvojile turnir s dvjema pobjedama iz dvije utakmice, dok su drugu poziciju zauzele igračice Super Chichsa.

Najbolja igračica i strijelac turnira bila je Ivana Stanić, dok je Doris Harbaš iz drugoplasirane momčadi Super Chichsa najbolji vratar.

Uz ženski futsal, mlade nade domaćeg futsala sudjelovale su na Futsal Week kampu u kojemu su radili s velikim stručnjacima iz futsala, poput Miće Martića, Matije Capara i Marka Šimurine.

Na kampu su između ostaloga sudjelovali mladi futsal igrači Ecio Jurjević, Dinko Veverec, Ivan Pičuljan, Filip Arkulin, koji će u budućnosti biti jedini od nositelja domaćeg futsala.

Više od 150 futsal igrača na jednom mjestu, pokazatelj je kako futsalu nedostaju slični događaji, ali isto tako i kako sportski turizam može produžiti sezonu na Jadranu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.