Hrvatski radio

Radio Zadar

KSV Zadar: Četiri zlata briljantne Marcele Marić

16.03.2015.

10:24

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zagrebu je održano Zimsko Seniorsko rvenstvo Hrvatske u skokovima u vodu. Priređivač je bio KSV Medveščak. Na natjecanju je nastupilo sedam članova kluba za skokove u vodu Zadar.

Nastupili su Marcela Marić, Hana Kovačević, Nika Cerovečki, Roko Sipina, Maro Marić, Karlo Hasnek i Hrvoje Glavić.   Naši skakači su ostvarili odlične rezultate i osvojili 10 medalja, 4 zlata , 3 srebra i 3 bronce.

Najuspješnija skakačica natjecanja bila je Marcela Marić sa osvojene četiri zlatne medalje. Zlato je osvojila sa daske 1m, 3m, tornja te u disciplini sinkro daska u paru sa Majom Borić. Osim što je osvojila 4 zlata ostvarila je normu za nastup na Europskom i Svjetskom prvenstvu sa daske 1m i 3m te oborila vlastiti rekord u broju osvojenih bodova na disciplini 1m. Također, u disciplini ekipnih skokova nastupila je u paru sa klupskim skakačem Roko Sipina te su osvojili drugo mjesto.

Roko Sipina osvojio je 5 medalja. Osim spomenute discipline ekipno osvojio je srebro u skokovima sa daske 1m te broncu sa daske 3m i tornja, dok je u paru sa Marom Marićem u disciplini sinkro daska 3m zauzeo drugo mjesto.

Povratnik Maro Marić osvojio je srebro u sinkro skokovima sa Rokom Sipinom te četvrto mjesto sa daske 1m i 3m. Hrvoje Glavić zauzeo je 6. mjesto sa daske 1m i 3m. Karlo Hasnek kojemu je ovo prvo seniorsko natjecanje zauzeo  10. mjesto sa daske 1m i 7. mjesto sa daske 3m.

Nika Cerovečki osvojila je 3. mjesto sa tornja dok je sa daske 1m i 3m bila peta. Hana Kovačević zauzela je 4. mjesto sa daske 1m.

Već za dva tjedna KSV Zadar nastupiti će na velikom međunarodnom Uskršnjem natjecanju u Zagrebu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.