Hrvatski radio

Radio Zadar

KSV Zadar pobjednik međunarodne Alpe Adria lige za sezonu 2018/2019

16.06.2019.

22:21

Autor: Željko Kapelari

KSV Zadar pobjednik međunarodne Alpe Adria lige za sezonu 2018/2019

KSV Zadar pobjednik međunarodne Alpe Adria lige za sezonu 2018/2019

Foto: - / -

Članovi Kluba za skokove u vodu Zadar nastupili su na završnom četvrtom kolu Alpe Adria lige koje se održalo na zagrebačkoj Šalati. Zadar najuspješniji je klub lige sa najviše osvojenih zlatnih medalja, čak 25. Najbliži pratitelj je klub Trieste Tuffi sa osvojenih 16 zlatnih medalja.

Na natjecanju je nastupilo 170 sportaša iz 6 zemalja. Nastupili su sportaši iz Ukrajine, Mađarske, Austrije, Italije, Srbije i Hrvatske. KSV Zadar predstavljali su: Bruna Huljev, Lora Magaš, Anika Miočić, Vita Batur, Diego Bajlo, Matej Nevešćanin, Marko Profaca, Marko Huljev, Karlo Perić, Mikula Miočić i Patrik Samardžija.

U ukupnom poretku proglašeni su i najbolji sportaši u svakoj kategoriji. Bruna Huljev, Lora Magaš, Diego Bajlo i Matej Nevešćanin u svojim kategorijama ukupni su pobjednici lige u obje discipline, daska 1m i 3m. Anika Miočić je u kategoriji početnika ukupni pobjednik sa daske 1m, dok je njen brat Mikula Miočić u kategoriji mlađih kadeta osvojio ukupno drugo mjesto sa daske 1m i 3m.

Na završnom kolu u Zagrebu KSV Zadar osvojio je 10 medalja, od čega 6 zlata, 3 srebra i jednu broncu.

Dvostruki prvaci na završnom kolu bili su juniorka Bruna Huljev, kadetkinja Lora Magaš i kadet Matej Nevešćanin koji su osvojili prva mjesta sa daske 1 m i 3m.

U kategoriji početnica Anika Miočić osvojila je drugo mjesto dok je Vita Batur bila jednaesta. Patrik Samardžija je u kategoriji početnika osvojio četvrto mjesto.

Junior Diego Bajlo osvojio je drugo mjesto sa daske 3m i četvrto mjesto sa daske 1m.

Kadet Marko Profaca osvojio je sedmo mjesto sa daske 1m i osmo mjesto sa daske 3m. U istoj kategoriji Marko Huljev osvojio je šesto mjesto sa daske 3m i deveto mjesto sa daske 1m.

Mlađi kadet Mikula Miočić osvojio je drugo mjesto sa daske 1m i treće mjesto sa daske 3m, dok je Karlo Perić osvojio peto mjesto sa daske 3m i šesto mjesto sa daske 1m.

Juniorka Bruna Huljev potvrdila je dobru formu sa potvrđenom bodovnom normom sa daske 1m i 3m te sa bodovnim rekordom sa daske 3m. Za tjedan dana Bruna Huljev u sklopu juniorske reprezentacije prvi puta nastupiti na Europskom prvenstvu koje će se ove godine održati u Rusiji.

Sjajni rezultati ostvareni su pod vodstvom klupskih trenera; Gorana Cerovečkog, Jurice Kurjaka i Šime Perića te glavnog trenera Marka Sutlovića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.