Hrvatski radio

Radio Zadar

KSV Zadar: Roko Sipina drugi u Aachenu

20.11.2013.

21:23

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Član kluba za skokove u vodu Zadar, Roko Sipina sudjelovao je na velikom međunarodnom mitingu u njemačkom Aachenu najjačem europskom mitingu ove godine za skakače u kategoriji kadeta.

U konkurenciji velikog broja skakača iz deset zemalja, postigao je odlične rezultate. Osim domaćina Njemačke sudjelovali su skakači iz Rusije, Bjelorusije, Danske, Bugarske, Monaka, Francuske, Belgije, Nizozemske i Hrvatske.

Najbolji rezultat postigao je sa daske 1m gdje je osvojio drugo mjesto uz osvojenih 311 bodova, sa samo 2 boda zaostatka za pobjednikom iz Rusije. Ovo mu je najbolji rezultat u karijeri, čime je za čak 56 bodova premašio potrebnu normu za ulazak u kadetsku reprezentaciju Hrvatske za tekuću sezonu. Odličan rezultat postigao je i sa tornja gdje je zauzeo četvrto mjesto sa osvojena 253 boda. Nažalost za još jednu medalju nedostajalo mu je svega 0.45 bodova. Sa daske 3metra osvojio je peto mjesto sa 271 bodom.

Na natjecanju su osim Roka trebali nastupiti i Hana Kovačević i Hrvoje Glavić, takodjer članovi KSV Zadar i kadetske reprezentacije Hrvatske. Hrvoje Glavić nije nastupio jer u isto vrijeme bilo na završnici prvenstva Hrvatske u gimnastici. Inače, on paralelno trenira skokove u vodu i gimnastiku u GK Salto. Hana je nažalost morala odustati zbog loma noge i želimo joj brz oporavak.

Za desetak dana predstavnike KSV Zadar očekuje prvo kolo lige Alpe-Adria za sezonu 2013/2014. Natjecanje se održava u Trstu, a nastupit će šest skakača. To su Marcela Marić, Roko Sipina, Matej Neveščanin, Tomislav Kovačević, Zvonimir Pašalić i Diego Bajlo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.