Hrvatski radio

Radio Zadar

KSV Zadar ukupno je osvojio 4 zlatne medalje

04.12.2013.

12:12

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Održano je 1. kolo Alpe Adria natjecanja u skokovima u vodu za sezonu 2013/14. Skakači su se natjecali sa daske visine 1 i 3 metra, Nastupilo je preko 100 skakača iz desetak klubova u regiji. Novost je nastup kluba Čukarički iz Beograda koji je pristupio regionalnom natjecanju.

Od zadarskih klubova predstavili su se skakači Kluba za skokove u vodu Zadar i Arno. Za KSV Zadar od starijih natjecatelja nastupili su samo Marcela Marić i Roko Sipina. U mlađim kategorijama klub su predstavljali Diego Bajlo, Zvonimir Pašalić i Tomislav Kovačević, dok je  Matej Neveščanin zbog ozljede odustao od nastupa.

Kod starijih juniorki Marcela Marić pobijedila je u obje discipline, daska 1 i 3 metra sa osvojenih 358, odnosno 393 boda. Isti uspjeh ostvario je u kategoriji starijih kadeta Roko Sipina. Pobijedio je sa daske 1 i 3 metra sa osvojenih 256 odnosno 303 boda. Ovim rezultatima Marcela je ostvarila ulazak u juniorsku reprezentaciju za sezonu 2013/14, dok je Roko isti status potvrdio s obzirom da je status reprezentativca ostvario na prethodnom natjecanju.

Uz njih nastupili su i naši najmlađi skakači u kategoriji početnika i mlađih kadeta. Ostvarili su slijedeće rezultate sa daske 1m: Zvonimir Pašalić je u kategoriji mlađih kadeta zauzeo sedmo mjesto, dok je u kategoriji početnika Diego Bajlo zauzeo peto, a Tomislav Kovačević je osmo mjesto. Iduće kolo AA natjecanja održat će se krajem siječnja u Grazu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.