Hrvatski radio

Radio Zadar

L. Peranić: Ponosni smo na naš turnir

10.12.2015.

09:24

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvadeset i drugo izdanje Međunarodnog božićnog šahovskog turnira Zadar open 2015. počinje ove nedjelje na Boriku. Organizatori su Hrvatski šahovski savez i Šahovski savez Zadarske županije. Sve najbolje što hrvatski šah ima dolazi u Zadar.

Kako teku posljednje pripreme više nam je rekao član Organizacijskog odbora, Luka Peranić.

"Ide sve svojim tijekom i pri kraju smo što se tiče tog organizacijskog djela. Posla ima puno, ali bit će sve spremno do nedjelje".

Napominje Peranić kako stvari stoje da bi ovo moglo biti i najjače izdanje turnira do sada. ". Za sada imamo prijavljenih 12 velemajstora, 39 igrača su nositelji raznih međunarodnih titula, dolazi cijela seniorska reprezentacija Hrvatske, također i prošlogodišnji pobjednik Ukrajinac Postny, zatim tu su Kožul, Stević, Šarić te naši Zadrani, Martinović, Režan, Jakić, Petrušić. Po meni bit će ovo vrhunski turnir za sve šahovske sladokusce".

Ono što je jako važno napomenuti je da se jedna tradicija nastavlja bez obzira na sve težu financijsku situaciju. "Vjerujte da je sve teže, ali nas to čini još jačima. Ovo je nešto po čemu je Zadar također poznao prepoznatljiv i to moramo cijeniti i držati na jednom visokom nivou. Sretni smo što imamo priliku ugostiti sva ta renomirana imena u našem gradu".

Recimo da se igraju dva turnira, A i B. Na A nastupaju igrači s rejtingom većim od 2300 bodova a na B oni s manjim od 2000. Prvo kolo na rasporedu je nedjelju 13. prosinca s početkom u 16 sati dok je zatvaranje turnira 19. prosinca u 13 sati i 30 minuta. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.