Hrvatski radio

Radio Zadar

Lara Nikpalj Vukorepa završila karijeru: "Sve bih opet ponovila"

04.11.2019.

08:53

Autor: Željko Kapelari

Lara Nikpalj Vukorepa završila karijeru: "Sve bih opet ponovila"

Lara Nikpalj Vukorepa završila karijeru: "Sve bih opet ponovila"

Foto: - / -

Dugogodišnja kapetanica ŽKK Zadar, Lara Nikpalj Vukorepa u 30 godini odlučila je reći dosta.Završila je svoju karijeru u možemo reći najboljim godinama. Međutim, odlučila je da je bilo dosta nakon pune 22 godine koliko je provela u igri s narančastom loptom.

Kako je sve počelo.

“Počela sam trenirati s 8 godina kod Gordane Ivković, a sa 15 sam počela igrati za seniorski sastav. ( 2005/06- ja mislim da je bilo)”.

Osim Zadra gdje je još igrala.

“U A1 ligi sam nastupala i za zagrebački Agram tri godine a sve drugo bilo je za najdraži klub”.

Kako bi prepričala u nekoliko rečenica svoju karijeru.

“Generacija ‘88 i moja ‘89 su ono nešto što se rijetko poklopi, ali eto mi smo imale sreću biti dio toga. Od malena smo disale kao jedno i upravo zbog toga smo puno toga i ostvarile u mlađim uzrastima i kasnije u seniorskim. Moja ljubav prema košarci i prema ovom klubu nikad neće prestati, ali došlo je vrijeme da kažem ‘adio’ u ovom igračkom smislu. Nakon 22 godine košarke u nogama mogu reći da je previše treninga iza mene, previše utakmica i sve to ostavi traga, pa sam odlučila da je najbolje da stanem s aktivnim igranjem”.

Uprava ŽKK Zadar se potrudila lijepom gestom barem malo joj zahvaliti za sve što je dala klubu.

“Zahvalna sam upravi kluba što su mi priredili ovakav trenutak. Svaki rastanak boli i koliko god je vremena prošlo, jednako sam gladna utakmica, ali dođe vrijeme za kraj. Bitno je na kraju svega da bi ponovila sve bez razmišljanja, za ovaj klub, za ovaj grad”.

Ostaje li i dalje u klubu.

“Pa za sada nisam ostala na nikakvoj funkciji. Trenutno sam sa svojim privatnim obvezama na sto strana. Ali tko zna što život nosi, naravno da bih voljela biti blizu svog kluba” – na kraju će Nikpalj Vukorepa.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.