Hrvatski radio

Radio Zadar

Legenda Jazina poručila u novu sezonu idemo sa zadarskim igračima

22.07.2016.

12:25

Autor: Umberto Piasevoli

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ante Matulović novi je trener KK Zadra. Igračka legenda Jazina, odmah je na početku jasno i nedvosnisleno poručio košarkaškoj javnosti da će ova sezona biti "Trenutak istine za mlade zadarske igrače". Dat ću im priliku koju do sada nisu dobili rekao je u razgovoru s Umbertom Piasevoliem.

Sinoć je na sjednici NO KK Zadar,jednoglasno odlučeno da će novi trener Zadra u idućoj sezoni biti Ante Matulović,dosadašnji pomoćni trener i istinska igračka legenda Zadra.Gospodine Matulović,lijep pozdrav i čestitke na imenovanju!

 Hvala na lijepim čestitkama,zahvalan sam NO kluba,što su mi ukazali          povjerenje da u idućoj sezoni vodim prvu momčad,što je velika čast i nadam se da ću u skladu s mojim dosadašnjim izjavama,pokušati sa igračima,mahom iz našeg omladinskog pogona,ostvariti relativno dobar rezultat u ABA ligi,te da budemo konkurentni u Hrvatskoj ligi sa većinom hrvatskih klubova.

Nakon završetka sezone niste prekidali sa radom.Trenirali ste sa onim igračima koji su bili na raspolaganju,izuzev Lovre Bašića koji je radio po individualnom programu.

Tako je ,iako je vrijeme godišnjih odmora,međutim mišljenja sam da bi se sa mladim igračima u ovom periodu trebalo stalno raditi na ispravljanju njihovih individualnih pogrešaka,te njihovih tehničko taktičkih elemenata.Radili smo čitavo ovo vrijeme u dvorani Jazine svaki dan od 10 do 12 sati od ponedjeljka do petka.Momci su to jako ozbiljno shvatili i mislim da su u pojedinim segmentima napredovali i da će u idućoj sezoni biti puno bolji igrači nego što su bili do sada.Lovre Bašić je radio po posebnom programu, po mojim informacijama,on je vrlo zadovoljan radom,pohvalio se je da je postignuo veliki napredak,što me izuzetno veseli,znači da imamo potencijal u ovom igraču.

U odnosu na prošlu sezonu,izvjesno je da je otišao Ante Delaš,stigao mladi Kristijan Krajina,te da su istekli ugovori Ivanu i Marku Ramljaki i Domagoju Bošnjaku. Slijedi Vaš dogovor sa NO i sportskim direktorom Brankom Skročom,ali već je nakako izvjesno da će u idućoj sezoni okosnicu momčadi činiti zadarski igrači?

 Naravno,to je i bio moj prijedlog NO kluba,obzirom na ovu tešku financijskiu situaciju, a njihova mladost i energija mogu zamijeniti kvalitetu i iskustvo ovih igrača kojima je istekao ugovor..Jedno je sigurno, da će dobiti pino više prilike i šanse za igru nego što je to bilo proteklih sezona i da će ti igrači biti okosnica naše momčadi u nekoj skoroj budućnosti.

Iako još uvijek traju nesporazumi između FIBE i ULEBA,odnosno HKS-a i ABA lige,vrlo je izvjesno da će KK zadar igrati ABA  i Hrvatsku ligu

Osobno bih volio da igramo obje lige,iako u ovom trenutku znamo samo da ABA liga počinje 01.10.,a još uvijek ne znamo hoće li se igrati.U svakom slučaju,pruža se velika mogućnost za dokazivanje mladim igračima,oni će zasigurno imati veliku šansu,na njima je da to opravdaju i to će biti trenutak istine,kako za njih, tako za nas koji vodimo klub,jer za sada jednostavno nismo imali mogućnosti bilo kojem igraču reći na kojoj razini mogu igrati kada jednostavno nisu imali šansu to pokazati.Nadam se da će i u Hrvatskoj i ABA ligi imati apsolutno veliku potporu stručnog stožera,da ćemo im ukazivati priliku i kada to ne bude baš najbolje, i iz tog razloga molim za strpljenje, kako NO, tako i naših vjernih navijača,za koje očekujem da će ove godine ipak dolaziti u većem broju nego prošle sezone.

Hvala Vam lijepa na ovom razgovoru, i želimo Vam puno sreće i strpljenja. Za naše malo mlađe slušatelje,podsjećamo da ste bili izuzetno kvalitetan igrač i ako uspijete makar jedan dio toga prenijeti na teren i igrače ,napravili ste puno.

Hvala i Vama na lijepim željama i veliki pozdrav svim slušateljima Radio Zadra.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.