Hrvatski radio

Radio Zadar

09:57 / 21.01.2016.

Autor: Željko Kapelari

M. Baljak: Sedam pobjeda bit će dovoljno za ostanak u ligi

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Napokon je i u kuglačkom klubu Zadar ove sezone zasjalo sunce. Istina, ne zbog poboljšanja financijske situacije već zbog dvije uzastopne pobjede. U Mocirama su pobijeđeni Kandit i Osijek te se sada ipak nešto lakše diše.

"Istina je da je sada nešto lakše a li daleko je to još od onoga što mi želimo. Ipak, ove dvije pobjede raduju i dobar su pokazatelj da smo se digli u formi" - kazao je najiskusniji igrač u klubu Mario Baljak.

Istaknuo je Baljak i veliku ulogu tek pridošla dva igrača, Mađara, Lasla Feketea i Zoltija Kiša koji su podignuli i kvalitetu, kako samih treninga tako i učinkovitosti u susretima. Ipak, unatoč ovim pobjedama Zadrani su i dalje na začelju. Međutim, sada puno odvažnije očekuje nove izazove.

"Imamo još devet kola, očekujemo da će nam biti potrebno sedam pobjeda. Spremni smo za sve izazove, Zadar zaslužuje prvoligaša i sve ćemo učiniti da ga i ima i naredne sezone".

Logično, i atmosfera u momčadi sada je kudikamo bolja.

"Uvijek je dobra kad stignu pobjede pa je tako i sada. Ona i jest ključ svakog uspjeha,dobro treniramo a eto stigli su i bodovi što je najvažnije".

A prvi sljedeći suparnik koji ih očekuje bit će u subotu ponajbolji hrvatski sastav, Medvešćak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.