Hrvatski radio

Radio Zadar

M. Čačić: Zadar neće u stečaj

05.03.2013.

11:28

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Direktor SDD KK Zadra, Marino Čačić.„Neće Zadar u stečaj, klub je prevelika vrijednost da bi do toga došlo. Ja sam uvijek optimist pa sam i po tom pitanju“.

Nakon pet uzastopnih poraza u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi trener Zadra Ante Nazor na sinoćnjem sastanku Nadzornog odbora ponudio je ostavku. Direktor Športskog dioničkog društva KK Zadra, Marino Čačić. „Ostavka nije prihvaćena iz razloga što je on na mjesto trenera Zadra došao kao priznati trener koji je odlične rezultate postigao u redu s mladim reprezentativnim uzrastima. Mi mu vjerujemo i dalje, kriza rezultata postoji, od toga nitko ne bježi ali idemo skupa i dalje. Suradnja se nastavlja i smatramo da promjena trenera sada ne bi donijela neke velike pomake nabolje. Skupit ćemo svoje redove i idemo odraditi na najbolji mogući način nastavak sezone“.  

Osim o trenerovom statusu bilo je govora i o financijskom stanju. Kakva je trenutačna situacija po tom pitanju. „Znate da smo pokrenuli proces predstečajne nagodbe, sad smo u tijeku tog procesa i prikupljanja sve dokumentacije. Problema imamo, to nije tajna i stanje nije dobro, ali ne predajemo se“.

Boji li se Čačić da će te ogromne financijske dubioze dovesti klub i do one najcrnje opcije, stečaja. „Neće Zadar u stečaj, klub je prevelika vrijednost da bi do toga došlo. Ja sam uvijek optimist pa sam i po tom pitanju“.

A na upit ima li naznaka da će se kao mogući spasitelj kluba ukazati neki novi generalni sponzor Čačić je istaknuo da za sada na vidiku nema nekog novog potencijalnog ulagača što ne znači da ga neće i biti u dogledno vrijeme.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.