Hrvatski radio

Radio Zadar

M. Fantela: Sve je ovo škola za Tokyo 2020

11.04.2019.

10:51

Autor: Željko Kapelari

M. Fantela: Sve je ovo škola za Tokyo 2020

M. Fantela: Sve je ovo škola za Tokyo 2020

Foto: - / -

Iza svjetskih prvaka u klasi četrdeset devetka jedriličara zadarskog Svetog Krševana braće Fantela, Šime i Mihovila nastup je u španjolskoj Palma de Mallorci na Trofeju Princeze Sofije. Prvu europsku regatu ove sezone zadarski dvojac završio je na 16. mjestu u konkurenciji 108 posada.

Na učinjeno se osvrnuo Mihovil Fantela.

„Prva tri dana su bile kvalifikacije. Cilj je bio plasirati se među prvih 25 momčadi. To smo i uspjeli i ušli smo u finalna jedrenja kao peti. Uslijedila su dva dana jedrenja u finalnoj skupini. Tu smo imali šarolike ulaze i na kraju nam je nedostajao jedan bolji ulaz za plasman u top 10 u medal race. Zadovoljni jesmo i nismo, žal ostaje zbog nekih pogrešaka koje smo napravili a nismo trebali. Međutim, sve je to škola za glavni cilj a to je nastup na OI u Tokyu”.

Ono što braću Fantela sada očekuje je nastup na regati Svjetskog kupa u Genovi koja će im ujedno biti i glavni test pred predstojeće EP koje će sljedećeg mjeseca biti održano u engleskom Weymouthu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.