Hrvatski radio

Radio Zadar

M. Fantela: Zadovoljni smo i idemo i dalje u potragu za jakim vjetrom

04.02.2019.

10:44

Autor: Željko Kapelari

Foto: Croatia Match Cup Poreč 2017

Foto: Croatia Match Cup Poreč 2017

Foto: - / -

Veliki uspjeh zadarskih jedriličara u klasi četrdeset devetka Šime i Mihovila Fantele. Članovi Svetog Krševana su na prvoj regati Svjetskog kupa u Miamiju koja je završila plovovima za odličja zauzeli izvrsno treće mjesto.

„Ovaj protekli tjedan imali smo u Miamiju lagan vjetar do 10 čvorova ali s jako promjenjivim smjerom. Svaki plov je bila nova borba. Morali smo se konstantno boriti od samog početka do kraja ali sve je to škola za dalje. Mala žal ostaje jer smo možda mogli uzeti i srebro ili zlato ali u globalu smo zadovoljni. U medal race smo startali s četvrtog mjesta i stigli smo do bronce što je stvarno veliki uspjeh. Sretni smo, ovo nam puno znači i veliki motiv nam je za dalje” - rezimirao je nastup u Miamiju, Mihovil Fantela.

Svjetske prvake iz danskog Aarhusa što sada očekuje.

„Kratko ćemo biti u Zadru pa odlazimo opet put Portugala gdje nam je sva oprema još od prosinca. Tamo ćemo imati pripreme i jednu kontrolnu regata. Desetak dana ćemo biti tamo. Idemo opet u potragu za jakim vjetrom kojeg ćemo izgleda tražiti sve do Tokija, haha”.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.