Hrvatski radio

Radio Zadar

M. Mlađan: "Pobjeda, slavlje i doček u Zadru uspomene su za cijeli život"

19.04.2020.

19:06

Autor: Željko Kapelari

Foto: Muzej zadarske košarke

Foto: Muzej zadarske košarke

Foto: - / -

Jedan od onih igrača iz šampionske 86. godine KK Zadar bio je i Milan Mlađan, ubojiti šuter koji je u Donatov grad došao iz beogradskog IMT -a. Htjeli smo saznati što je s Mlađanom sada, gdje je, prati li još Zadar i košarku.

Bio je to pravi izazov, najveću ulogu odradio je istinski ljubitelj zadarske košarke Krešo Butić koji je uspio preko svojih kanala stići do broja.

Javio se Milan nakon izvjesnog vremena te prenosimo što nam je kazao.

„Gdje ste se meni sjetili, baš ste me iznenadili. Ja sam u Švicarskoj još od 1989. godine  gdje sam došao kao najbolji strijelac prvenstva bivše države. Tu sam se skrasio i ostao poslije karijere. Sve je odlično, imam tri sina, petero unučadi. Nažalost, nisam više u košarci, drugim stvarim se bavim te nemam više vremena niti pratiti košarku“.

Sjetite li se godine koju ste proveli u Zadru, sjećanja su još prisutna.

„Gledajte, to je bio najljepši dio u mojoj karijeri, to se ne zaboravlja. Postigli smo i ostvarili nemoguće, nadigrali smo europskog prvaka Cibonu i uzeli titulu prvaka u njihovoj dvorani. Imali smo najbolju i najdivniju, najvjerniju publiku, odlična uprava i predivni suigrači. Sve se poklopilo, to su bili predivni dani“.

Poslije tog slavlja u Zagrebu put do Zadra i sam doček tamo.

„Doček odmah na Plitvicama, pjesma po cijelom putu, zatim onaj urnebes na Narodnom trgu. Prelijepa sjećanja koja ostaju urezana za cijeli život“.

Poruka Zadranima.

„Veliki pozdrav svima, jednoj divnoj generaciji divnih ljudi i dobrih igrača i najbljoj publici „večeras je naša fešta“. Dio mog srca ostao je u Jazinama. Hvala za sve svima“.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.