Hrvatski radio

Radio Zadar

10:44 / 10.07.2019.

Autor: Željko Kapelari

M. Pinčić: "NK Zadar je za mene uvijek puno više od samog kluba"

Foto: RTL

Foto: RTL

Foto: - / -

Novi trener Nogometnog kluba Zadar je Marko Pinčić, aktualni direktor Škole nogometa trećeligaša sa Stanova.Na klupi je Pinčić naslijedio Mislava Karoglana s kojim je postignut sporazumni raskid ugovora kada klub nije dobio licenciju za igranjem Druge HNL.

O svojim prvim dojmovima Pinčić kaže.

„Dvojaki su prvi dojmovi zato što je situacija jako teška i zahtjevna ali sretan sam jer je ovo moj klub, figurativno kažem. Volim ga više od ičega i ne doživljavam ga nikad samo kao klub. Posla ima dosta, ali ja sam borac i sve ću napraviti da napravimo pomak na bolje”.

Prvi suradnici su.

„Još dva vojnika kluba, moji prijatelji i ljudi koji su tu odavno i vole klub. To su Josip Butić i Zvonimir Jurić. Imam veliko povjerenje u njih i uvjeren sam da ćemo odraditi dobar posao”.

Sigurno je sada i otac Jakov sretan.

„Uh, baš ste me zatekli, raznježili, vjerujem da je ponosan sada gore na mene je rje i njemu ovaj klub bio sve”.

Zna li se već sada barem donekle igrački kadar s kojim ćete raspolagati.

„Nešto se zna, ja vjerujem da ćemo imati dobru momčad. Naša želja je da prezentiramo tu neku zadarsku školu nogometu u tom nekom zadnjem proizvodu, prvoj momčadi. To znači da će 90 % momčadi biti igrači ponikli u našoj školi nogometa. Ne bih još o imenima dok sve ne bude potvrđeno”.

Cilj u sezoni koja je pred vratima.

„Nikad nisam zadovoljan s nečim što nije neki vrh. Međutim, svjestan sam kakvo je stanje, radimo pripremu za u dogledno vrijeme napadanje Druge lige. Vjerujem da će do toga doći vrlo brzo. Jasno, gro momčadi će biti naši dečki a time i troškovi puno manji. Dovesti samo prava pojačanja jednog dana kada to bude trebalo, ali s osovinom od naših momaka i da dođemo što prije tamo gdje ovaj klub zaslužuje i biti”.

Natjecanje u Trećoj HNL počinje krajem mjeseca kolovoza a Zadrani će prvu prozivku i početak priprema imati 15. srpnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.