Hrvatski radio

Radio Zadar

M. Sutlović: Marcela u Poznanu može i do odličja

12.06.2013.

10:24

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 3.-10-srpnja poljski Poznan domaćin je EP u skokovima u vodu za juniore. Predstavnica KSV Zadar Marcela Marić pokušat će stići i do medalje.

Dva vrijedna ostvarenja iza su predstavnika Kluba za skokove u vodu Zadar. Ukupni su pobjednici ovogodišnjeg izdanja Međunarodnog natjecanja lige Alpa – Adria dok je njihova najbolja skakačica Marcela Marić izvrsno skakala na Otvorenom prvenstvu Italije.

„I mi smo ostali iznenađeni osvajanjem prvog mjesta u ligi Alpe Adria. Imali smo najveći broj osvojenih prvih mjesta što je na kraju bilo i presudno dok je Marcela stvarno dobro odradili natjecanje u Italiji. U konkurenciji svjetskih i olimpijskih prvaka osvojila je 5. mjesto u skokovima s daske od 3 metra dok je s 1 metra bila 6. “ - istaknuo je trener u klubu Marko Sutlović.

Pravi izazovi tek su ispred njih.

„Sezona se tek zahuktava, puno natjecanja je ispred nas, tu su državno juniorsko i seniorsko prvenstvo te neka velika međunarodna prvenstva“.

 Vrhunac sezone bit će nastup Marcele Marić na Europskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj. Koji rezultat priželjkuju.

 „Najmanje što želimo je ulazak u finala kako u skokovima s daske od 1 metra tako i s 3 metra. Po kvaliteti ona pripada samom vrhu, među pet najboljih je. U borbi za odličja odlučuju nijanse, nadam se da će nam se ovog puta stvari posložiti i da bi mogli stići do medalje“.

Natjecanje će se održati od 3. do 10. srpnja u Poznanu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.